Συνταγή: Ψητά καλαμπόκια με φέτα: Θα τα ετοιμάσουμε απόψε κιόλας

Το ελαφρύ σνακ που θα απολαύσουμε το βράδυ στο σπίτι, βλέποντας την αγαπημένη μας σειρά.

Elle 19 Νοε. 20
Συνταγή: Ψητά καλαμπόκια με φέτα: Θα τα ετοιμάσουμε απόψε κιόλας
Φωτογραφία: www.jessicagavin.com

Ψητά καλαμπόκια με τυρί φέτα και πέστο κόλιανδρου

Για 6 άτομα

(Προετοιμασία 35′, Αναμονή 2 ώρες)

 

Υλικά

6 καλαμπόκια, 50 γραμμ. βούτυρο, 250 γραμμ. τυρί φέτα, αλάτι, πιπέρι

 

Για το πέστο κόλιανδρου

1 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος

70 γραμμ. φιστίκια καθαρισμένα

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λάιμ

1/2 κ.σ. κύμινο

1/2 κ.σ. σπόροι κάρδαμου

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το πέστο: 1. Χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια κρέμα. Για τα καλαμπόκια: 2. Τα ξεφλουδίζετε, κρατώντας μερικά φύλλα στο κάτω μέρος. 3. Κόβετε τις “τρίχες” και αφαιρείτε όσες υπάρχουν στο εσωτερικό. 4. Ανασηκώνετε τα φύλλα, σκεπάζετε τα καλαμπόκια και τα μουσκεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για 1-2 ώρες. 5. Τα σκουπίζετε με ένα πανί και τα ψήνετε στη σχάρα για 10′ περίπου από κάθε πλευρά. 6. Αφαιρείτε τα φύλλα, τα αλείφετε με το βούτυρο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, τρίβετε από πάνω τη φέτα και σερβίρετε με το πέστο.

Για περισσότερες συνταγές:

Σήμερα φτιάχνουμε λαζάνια με μελιτζάνα και pesto ρόκας και μας αγαπάνε λίγο πιο πολύ για αυτό!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT