10 album για τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης

Τα album που ακούσαμε περισσότερο τους τελευταίους μήνες είναι το soundtrack για τις ηλιόλουστες ημέρες, για τις βόλτες στα πάρκα, για τους περιπάτους δίπλα στη θάλασσα, ακόμα και για τις ημέρες που από το σαλόνι μας θα χαζεύουμε τις λιακάδες.

Elle 02 Μαΐ. 21
10 album για τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης

Τα album που έχουμε ακούσει περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2021 έχουν κάνει τις ημέρες πιο φωτεινές. Θα είναι το soundtrack για τις ηλιόλουστες ημέρες, για τις βόλτες στα πάρκα, για τους περιπάτους δίπλα στη θάλασσα, ακόμα και για τις ημέρες που από το σαλόνι μας θα χαζεύουμε τις λιακάδες.

Όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στην Julien Baker  για τις ερμηνείες και τους στίχους του Little Oblivions. Επειδή ακούγεται αδίστακτη και σκληρή την ίδια ώρα που μοιάζει ευαίσθητη και εύθραυστη.

Οι Mogwai  με το As The Love Continues συνεχίζουν να μας δίνουν σπουδαίους δίσκους. Το ίδιο κάνει και η αγάπη. Συνεχίζει. Ό,τι και αν γίνεται.

Το Carnage των Nick Cave & Warren Ellis αποτελείται από τραγούδια που στάζουν τη φωτιά της ψυχής των δύο μουσικών συνοδοιπόρων.

Οι Goat Girl μας αρέσουν επειδή δεν βάζουν μουσικά όρια και ταμπέλες στα τραγούδια τους. Στο δεύτερο άλμπουμ τους, On All Fours, αφήνουν τη μουσική ευφορία, τις καρδιές και τις κιθάρες τους να τις οδηγήσει.

Όλοι μιλούν για την Arlo Parks. Γιατί; Η 20χρονη Βρετανίδα ποιήτρια-τραγουδοποιός μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της Collapsed in Sunbeams. Το άλμπουμ είναι γεμάτο μουσικές ιστορίες στις οποίες εναλλάσσονται η θλίψη, ο πόνος, η ψυχική υγεία, αλλά και η χαρά της ζωής που ξεπηδά ακόμη και εκεί που δεν το περιμένεις.

 

Οι Bicep εν καιρώ πανδημίας έφτιαξαν χορευτική μουσική δωματίου. Για να χορεύετε στο σαλόνι σας για όσο χρειαστεί ακόμα με το Isles.

https://www.youtube.com/watch?v=8OcXk1Qa0fo

Η φωνή της Julia Stone ακούγεται σαν το νερό ενός ποταμού την ώρα που καταλήγει στον ωκεανό. Φοβισμένο για το άγνωστο, αλλά ορμητικό. Αυτή η αίσθηση διαχέεται σε ολόκληρο τον νέο της δίσκο Sixty Summers, την παραγωγή του οποίου υπογράφει η St. Vincent. Αγαπήσαμε το πρώτο single, Dance, αλλά ερωτευτήκαμε με το πρώτο άκουσμα το We All Have. Σε αυτό η δική της εύθραυστη φωνή μπλέκεται και συνδυάζεται με την μπάσα, βαρύτονη αισθαντική φωνή του Matt Berninger των National. Θα το ακούμε στο αυτοκίνητο με ανοιχτά παράθυρα, γυρνώντας στο σπίτι τα απογεύματα τραγουδώντας δυνατά το Love Is Αll We Needed To Be Here For (η αγάπη είναι το μόνο που χρειαζόμαστε). Η ίδια έχει πει ότι αυτό το τραγούδι είναι ένας μικρός ύμνος στην αγάπη, όχι στην αγάπη για κάποιον άλλο, αλλά σ’ εκείνη που πρέπει να υπάρχει στην καρδιά μας έτσι κι αλλιώς.

Όταν o Sam Shepherd (aka Floating Points) συνάντησε έναν από τους ζωντανούς θρύλους της free jazz, τον Pharoah Sanders, με τη συνοδεία της συμφωνικής του Λονδίνου ηχογράφησαν το Promises. Ένα πραγματικά σπουδαίο άλμπουμ.

Το Feelings των Brijean μυρίζει καλοκαίρι, αλμύρα, αντηλιακό και απεριτίβο. Αποκλείεται να μη σας κάνει να χορέψετε.

Οι Godspeed You! Black Emperor ξέρουν πώς να κορυφώνουν τα συναισθήματά μας μέσα από τις κιθάρες τους. Και με το G_d’s Pee AT STATE’S END! αυτό κάνουν. Ελέγχουν τους χτύπους της καρδιάς μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: