3+1 άλμπουμ για να υποδεχτούμε τον Ιούνιο

Από τα λίγα καλά που είχε το 2020 μέχρι στιγμής είναι ωραία καινούργια μουσική. Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να πάμε σε κάποια συναυλία ή φεστιβάλ θα ακούμε ωραία τραγούδια στο μπαλκόνι, τον κήπο ή στις βόλτες δίπλα στη θάλασσα.

Elle 01 Ιουν. 20
3+1 άλμπουμ για να υποδεχτούμε τον Ιούνιο

Τι έκανε ο Perfume Genious κυκλοφορώντας μόλις το υπέροχο άλμπουμ Set My Heart on Fire Immediately; Έβαλε φωτιά σε όλες τις καρδιές που θέλουν να αγαπήσουν, να αγαπηθούν, να νιώσουν, να μείνουν ελεύθερες και να μην ξεχάσουν, ακόμη και αν έρθει το τέλος του κόσμου. Ακούστε το, χορέψτε το αργά, πηγαίνετέ το εκδρομή στο νησί και στα περπατήματα της νύχτας στο κέντρο της πόλης σας.

Η Fiona Apple κυκλοφόρησε έπειτα από 7 χρόνια απουσίας το Fetch The Bolt Cutters τη σωστή εποχή -εν μέσω καραντίνας- για να έχουμε τον χρόνο να το ακούσουμε με ησυχία και προσήλωση. Γιατί κάτι τέτοιο απαιτείται για να αφουγκραστείς, να διαβάσεις, να νιώσεις, να καταλάβεις, να ψηλαφήσεις αυτή την προσωπική, εκφραστική, μουσική βόμβα της Αμερικανίδας δημιουργού. Τα τραγούδια της Apple ισορροπούν το ένα μετά το άλλο ανάμεσα σε συναίσθημα και λογική, αποστασιοποίηση και εγγύτητα, αιχμηρότητα και τρυφεράδα, χωρίς να γίνεται όλο αυτό με άβολο τρόπο. Στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου ως γάτα ακούγεται η Cara Delevingne. Ναι, νιαουρίζει.

Η τρισχαριτωμένη Yaeji από τη Σεούλ, με έδρα τη Νέα Υόρκη, κυκλοφόρησε μέσα στην πανδημία το άλμπουμ What We Drew. Ένας δίσκος τρυφερός, λίγο υποτονικός κάποιες στιγμές, αλλά σε κάνει να θες να πας βόλτα με το ποδήλατο στη θάλασσα.

To Eastern Flowers του Sven Wunder είναι αυτή η cosmic, ψυχεδελική jazz με ανατολίτικες αδυναμίες που θέλεις να ακούς στο μπαλκόνι στο τέλος της ημέρας, με τα παγάκια να αργολιώνουν στο ποτήρι σου.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: