4 σειρές για τις επόμενες ημέρες του #menoumespiti

Σας τελειώνουν οι σειρές στη λίστα με αυτές που θέλατε να δείτε; Σας έχουμε μερικές ακόμα που μπορούν να γεμίσουν τις ώρες σας και, μάλιστα, για όλα τα γούστα: κοινωνικές, τρόμου, ισπανικά teen δράματα και το πιο διασκεδαστικό απελευθερωτικό σίριαλ του Netflix.

Elle 25 Μαρ. 20
4 σειρές για τις επόμενες ημέρες του #menoumespiti

The Outsider
Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε στο ΗΒΟ το σίριαλ The Outsider, το οποίο βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Stephen King. Ένα μικρό αγόρι βρίσκεται άγρια κακοποιημένο σε ένα πάρκο. Όλες οι αποδείξεις
δείχνουν ότι το έγκλημα έχει γίνει από τον Τέρι Μέιτλαντ, έναν προπονητή μπέιζμπολ, δάσκαλο, σύζυγο και πατέρα δύο κοριτσιών. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν και αποδείξεις ότι ο Μέιτλαντ βρισκόταν πολύ μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Τον γρίφο αναλαμβάνουν να λύσουν ο ντέτεκτιβ Ραλφ Άντερσον και η ειδική ερευνήτρια Χόλι Γκίμπνεϊ, που πιστεύει ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο χιλιόχρονος δαίμονας, El Cuco, ο οποίος έχει την ικανότητα να παίρνει ανθρώπινη μορφή, αλλά και να μετατρέπει ανθρώπους σε μαριονέτες για να τον βοηθούν στην επιβίωση του. Σκοπός του; Το αίμα και η σάρκα μικρών παιδιών. Ήδη στο ΗΒΟ κρίνουν τη μίνι αυτή σειρά αρκετά επιτυχημένη και εξετάζουν και ένα δεύτερο κύκλο. Εσείς, αν αρέσκεστε στις ιστορίες του Stephen King, θα αποζημιωθείτε. Ειδική μνεία στην ερμηνεία του Ben Mendelsohn στον ρόλο του πάντα στενάχωρου, μελαγχολικού και δύσπιστου ντετέκτιβ.

The Outsider

Elite
Τα κορίτσια του ELLE πίνουν φυσικό χυμό στο όνομα του ισπανικού teen show. Μιλούν ενθουσιασμένες για το πόσο πιο περιπετειώδες είναι από το Gossip Girl. Η σειρά μάς διηγείται την ταραχώδη ζωή κάποιων εφήβων -και όχι μόνο- που φοιτούν στο πιο hi-class σχολείο της Ισπανίας, εκεί όπου έχουν αγοράσει θρανίο οι γόνοι των πιο επιφανών οικογενειών της χώρας. Οι περιπέτειες ξεκινούν όταν στο σχολείο έρχονται τρία παιδιά της εργατικής τάξης. Τι είδους περιπέτειες; Φόνοι, πολύπλοκες σχέσεις, ζευγάρια που εξερευνούν την πολυγαμία, θρησκείες, μυστικά, πάθη, ψέματα. Ένας λαβύρινθος από μπλεξίματα, αλλά και απενοχοποιημένη τηλεοπτική απόλαυση.

Elite

To Sex Education είναι επίσης από τα πιο “ελεύθερα” πράγματα που έχουν συμβεί στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Οι ήρωες της Laurie Nunn, που υπογράφει το σενάριο, μιλούν για το σεξ, τη δικαιοσύνη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την επικοινωνία και την αγάπη, χωρίς να ηθικολογούν και να κουνάνε διδακτικά το χέρι. Αντ’ αυτού, με μια υπέροχη ελευθεριότητα, μας αφήνουν να τους παρακολουθήσουμε να αναζητούν τις κατευθύνσεις τους, τους διαύλους επικοινωνίας, το ποιοι είναι, τι φοβούνται, πώς ερωτεύονται, πώς καταλήγουν να συνδεθούν και να κατανοήσουν όλα αυτά που τους έχουν συμβεί, συμβαίνουν και που θα τους συμβούν. Στο κέντρο βρίσκεται ο άγαρμπος Otis, ο οποίος μαζί με τη Maeve, μια συμμαθήτριά του στο λύκειο, διατηρούν μια μυστική επιχείρηση παροχής συμβουλών σεξ για να εκπαιδεύσουν τους συμμαθητές τους στο πώς να χειριστούν τα δικά τους σεξουαλικά προβλήματα. Το “σημείο G” όμως της σειράς είναι ο τρόπος που στο τέλος καταφέρνει να πλάσει όλους τους χαρακτήρες, να τους αναπτύξει, να τους αλλάξει τόσο, που θες για φίλους σου.

Sex Education

To Little America στο Apple TV+ είναι η σειρά που πρέπει να δούμε όλοι. Καίρια, επίκαιρη, ουσιαστική, μα ταυτόχρονα απολαυστική. Το σενάριο βασίζεται σε αληθινές ιστορίες μεταναστών που αναζητούν στην Αμερική ένα σπίτι, μια πατρίδα και μια γη όπου θα είναι ελεύθεροι να ζήσουν. Μπορεί στις περισσότερες ιστορίες να νιώθουμε ότι δεν μας έχουν πει τα χειρότερα που έχουν περάσει οι ήρωές τους ή να υπονοούν. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως διανύουμε την εποχή του Trump στην Αμερική, που τα πράγματα στρογγυλεύουν για να μπορούν να υπάρξουν, ότι όλος ο πλανήτης βρίσκεται κάτω από μια απειλή και που μπορεί να έχει ανάγκη από λίγη ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε όλοι, ό,τι και να προσπαθούμε.

Little America

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT