5 βιβλία για να χαλαρώσεις αυτό το weekend

Αν σχεδιάζετε να περάσετε το σαββατοκύριακο στο σπίτι, δεν θα βαρεθείτε καθόλου. Έχουμε να σας προτείνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις.

Elle 16 Νοε. 19
5 βιβλία για να χαλαρώσεις αυτό το weekend

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ

της Σάλλυ Ρούνεϋ (εκδ. Πατάκη)
Αυτό είναι το βιβλίο για το οποίο μιλούν όλοι. Η Ιρλανδή συγγραφέας κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τη γενιά της, τους millenials, με τρόπο άμεσο, σκληρό και ταυτόχρονα ανάλαφρο. Η γλώσσα της αναλύει με λογοτεχνική μαεστρία την ψυχοσύνθεση των ανήσυχων εικοσάρηδων με αποτέλεσμα να γίνεται η φωνή τους. Και η φωνή αυτή είναι ιδιαίτερη, εκκωφαντική μα κυρίως σύγχρονη.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

του Joseph Roth (εκδ. Άγρα)
Για μια Ευρώπη που σπαράσσεται μιλά ο δημοσιογράφος και συγγραφέας που ξεκίνησε να γράφει αυτά τα άρθρα τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Τότε ο ίδιος περιπλανιόταν σε όλη τη γηραιά ήπειρο, πριν από την άνοδο του ναζισμού και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

του Joe Hill (εκδ. Bell)
Αυτοτελείς ιστορίες που καθηλώνουν τους λάτρεις των θρίλερ. Μια φωτογραφική μηχανή κλέβει τις αναμνήσεις. Ένας φύλακας οδηγείται στην παραφροσύνη. Ένας νεαρός καταλήγει ναυαγός σε ένα σύννεφο κ.ά.

 

ΌΜΟΡΦΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

της Karin Slaughter (εκδ. Gutenberg)
Η εξαφάνιση ενός κοριτσιού παρουσιάζει ομοιότητες με εκείνη της Τζούλια πριν από είκοσι χρόνια. Η αδερφή της τελευταίας προσπαθεί να συνδέσει τις δύο ιστορίες και μαθαίνει κάτι που θα την κλονίσει.

ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

της Λύντιας Τρίχα (εκδ. Πόλις)
Επτά σκύλοι… αυτοβιογραφούμενοι είναι οι ήρωες του βιβλίου. Ο τελευταίος που έρχεται για να καλύψει την απουσία του έβδομου, θα βρει, ψάχνοντας, κάποια κρυμμένα χειρόγραφα και θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT