6+1 βιβλία που θα διαβάσουμε με το που μπει ο Νοέμβρης

Πολλά διηγήματα, ένα σπουδαιο κλασικό έργο και μια πολιτική συζήτηση μεταξύ δύο μεγάλων δημιουργών. Αυτά είναι τα βιβλία τις σελίδες των οποίων θα βρέξουν οι ψιχάλες του Νοεμβρίου.

Elle 28 Οκτ. 21
6+1 βιβλία που θα διαβάσουμε με το που μπει ο Νοέμβρης

Αναποδιά στην Άκρη του Γαλαξία του Έτγκαρ Κέρετ (εκδ. Καστανιώτη)

Στο φθινόπωρο ταιριάζουν τα διηγήματα. Όσο περιμένετε τη νέα σοδειά των εκδοτικών οίκων, χαθείτε στις απρόβλεπτες, φανταστικές, παράξενες ιστορίες του Κέρετ που, αν τους δώσετε την ευκαιρία, θα σας αποκαλύψουν πόσο ρομαντικές είναι.

βιβλία

Το Δέντρο με τα Μπουκάλια του Ουίσκι της Καταρίνα Μπέντιξεν (εκδ. Σκαρίφημα)

Η Γερμανίδα συγγραφέας γράφει λογοτεχνικά «σφηνάκια» στα οποία οι ήρωές της, κάτω από το γκροτέσκο, το ποιητικό και το παράλογο που τους χαρακτηρίζει, έχουν μια απλή, αγνή, σκληρή αλήθεια να φυτέψουν στον αναγνώστη. Κάποια θα χρειαστεί να τα διαβάσετε πάνω από μια φορά.

βιβλία

Κοκορομαχία της Μαρία Φερνάντα Αμπουέρο (εκδ. Σκαρίφημα)

Ας ξεκινήσουμε την καινούρια σεζόν με ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι, γραμμένο από μια νέα συγγραφέα από το Εκουαδόρ. Αποτελείται από μικρά, δυνατά διηγήματα που σου καρφώνουν στην καρδιά την πραγματική αλήθεια των γυναικών ως πλάσματα που βασανίζονται πίσω από πόρτες σπιτιών χτισμένων από φτώχεια και δυστυχία. Αφυπνιστικό.

βιβλία

Διάλογος για την τέχνη και την πολιτική των Κεν Λόουτς, Εντουάρ Λουί (εκδ. Αντίποδες)

Ο Άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο Γάλλος συγγραφέας Εντουάρ Λουί μας διαφωτίζουν κουβεντιάζοντας μεταξύ τους. Στις συζητήσεις τους ψάχνουν να βρουν τα «όπλα» που θα άλλαζαν τον κόσμο και την αισθητική του με όρους πολιτικούς, αλλά και καλλιτεχνικούς.

βιβλία

Άννα Καρένινα του Λέοντος Τολστόι (εκδ. Άγρα)

Αυτή η νέα επανέκδοση είναι μια ευκαιρία να διαβάσουμε ξανά την ιστορία της θρυλικής ηρωίδας του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, την οποία φροντίζει με μια διαχρονική πολυπλοκότητα, σεβασμό και ενσυναίσθηση, παρά το τραγικό της τέλος.

βιβλία

Οι δώδεκα κατευθύνσεις του ανέμου της Ούρσουλα  Κ. Λε Γκεν (εκδ. Αίολος)

Αν δεν γνωρίζετε την Αμερικανίδα συγγραφέα, αυτή είναι η ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτείτε για να την ανακαλύψετε. Εδώ, έχετε την πρώτη της συλλογή διηγημάτων που θα σας συστήσει στον μαγικό της κόσμο. Έναν κόσμο ιδιαίτερο, γεμάτο σημάδια, γρίφους και παραμύθια για ενηλίκους, που θα θέλατε να σας τα διαβάζουν καθώς θα σας παίρνει ο ύπνος.

βιβλία

 

 

 

Μεσάντρα της Έλσας Φαραζή (εκδ. Ωκεανίδα)

Τα όνειρα του Θεοχάρη θα τον οδηγήσουν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Εκεί θα μάθει -και όχι με τον εύκολο τρόπο-, ότι η αγάπη όλα τα μπορεί και ότι είναι αυτή μόνο που μετράει.

βιβλία

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT