7 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις

Θα σας κρατήσουν συντροφιά στην παραλία όλους τους επόμενους μήνες.

Elle 11 Μαΐ. 19
7 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις

1793. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Η ΒΙΑ
του Niklas Natt Och Dag (εκδ. Μεταίχμιο)
Το έτος 1793, μεσοδιάστημα που δεν υπήρχε βασιλεία στη Σουηδία, ένας άνθρωπος βρίσκεται ακρωτηριασμένος σε μια λίμνη. Ο αστυνόμος Σέσιλ Βίνγκε αναλαμβάνει να βρει τον ένοχο σε μονοπάτια στα οποία εμπλέκεται η υψηλή κοινωνία της Στοκχόλμης.

ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
του Μάνου Ελευθερίου (εκδ. Μεταίχμιο)
«Πώς θα πορευτούμε, λοιπόν, αν πάθει κάτι άσχημο το τέρας; Με ποιον τρόπο θα ’ρχεται ο αέρας ως εμάς για να αναπνέουμε;». Ένα καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη πραγματικότητα, που δημοσιεύεται μετά τον θάνατο του γνωστού συγγραφέα και ποιητή.

ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ
του Μοχσίν Χαμίντ (εκδ. Ψυχογιός)
Εν μέσω εμφυλίου πολέμου, δύο νέοι γνωρίζονται, ερωτεύονται και αποφασίζουν να φύγουν από τη χώρα δοκιμάζοντας διάφορες διαδρομές. Η αγάπη και τα όνειρα σε δύσκολες περιόδους σε αυτό το βιβλίο, υποψήφιο για βραβείο Man Booker 2017.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΟΜΗΣ
του Μαρκ Τουέιν (εκδ. Πατάκη)
Ένας νεαρός λόρδος εγκαταλείπει τους τίτλους ευγενείας του και την αγγλική ύπαιθρο και αποφασίζει να ταξιδέψει ως κοινός θνητός στην Αμερική για να υπερασπιστεί στην πράξη την κοινωνική ισότητα. Η κωμική αυτή ιστορία μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ
του Patrick McGrath (εκδ. Μεταίχμιο)
Λονδίνο, 1947. Την ταραγμένη περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια χήρα έρχεται αντιμέτωπη με το μυστικό του εκλιπόντος συζύγου της, θεατρικού ηθοποιού. Ο μετρ του αγγλικού γκόθικ μιλά για τον ύπουλο ρόλο της πολιτικής ιδεολογίας.

Ο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ
του Roberto Vecchioni (εκδ. Κριτική)
Σε ένα χωριό της Σικελίας οι κάτοικοι έχουν ξεχάσει τις σημασίες των λέξεων. Μόνο ένα νεαρό αγόρι τις θυμάται χάρη σε έναν άνθρωπο που ανοίγει ένα βιβλιοπωλείο. Μια σύγχρονη παραβολή για τη διαφορετικότητα και για τη δίψα για μάθηση.

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΙΡ
του Γκαϊτό Γκαζντάνοφ (εκδ. Αντίποδες)
Παρίσι, δεκαετία του ’20. Ένας Ρώσος μετανάστης συναντά μετά από χρόνια τον εφηβικό του έρωτα και στο μυαλό του έρχονται αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία. Αντλώντας αυτοβιογραφικά στοιχεία, ο συγγραφέας μιλά για την εποχή της ρωσικής επανάστασης του 1917.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT