8+1 δυνατά βιβλία για να περάσουμε απολαυστικά τις μέρες της καραντίνας #ELLEBookClub

Ολοκαίνουρια μυθιστορήματα, διηγήματα και μια τριλογία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά, είτε από τα online shops των εκδοτικών οίκων είτε από το site του αγαπημένου σας βιβλιοπωλείου.

Elle 28 Μαρ. 20
8+1 δυνατά βιβλία για να περάσουμε απολαυστικά τις μέρες της καραντίνας  #ELLEBookClub

Είναι γεγονός, οι μέρες όταν είμαστε κλεισμένοι μέσα είναι πιο μεγάλες. Ας τις κάνουμε -όσο είναι φυσικά δυνατόν με όλα αυτά που συμβαίνουν- πιο ευχάριστες. Ένα καλό βιβλίο, ένας καφές, πρωινό στο κρεβάτι, λίγη μουσική, η μυρωδιά από το αγαπημένο μας κερί, είναι οι σύμμαχοί μας για να μην πέφτουμε ψυχολογικά. Φτιάξτε τη γωνιά σας, ανοίξτε τις κουρτίνες για να βλέπετε τη βροχή και το φυσικό φως και απολαύστε ένα δυνατό βιβλίο. Το ELLE ξεχώρισε και σας προτείνει 9 νέες εκδόσεις που θα σας κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά.

«Βαλκανική Τριλογία» της Olivia Manning (εκδ. Μεταίχμιο)
Πώς αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων ο πόλεμος; Γραμμένο όχι από την οπτική των χαρακωμάτων, αλλά από τα μάτια μιας γυναίκας που βλέπει τη φρίκη από το σπίτι της, το καφενείο, τη γειτονιά της. Τρία σπουδαία μυθιστορήματα για έναν μεγάλο έρωτα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεντρωμένα σε έναν χορταστικό τόμο.
Shop Now: metaixmio.gr


«Η ψηλή γυναίκα και άλλες αληθοφανείς αφηγήσεις» του Pedro Antonio de Alarcón (εκδ. Μάγμα)
Τέσσερα διηγήματα μυστηρίου από τον Ισπανό συγγραφέα του 19ου αιώνα, τον Αλαρκόν, που ισορρόπησε μεταξύ Ρεαλισμού και Ρομαντισμού. Με έντονη επιρροή από τον Πόε οι ιστορίες αυτού του κομψού τόμου αποτελούν μικρά κοσμήματα στη λογοτεχνία του φανταστικού.
Shop Νοw: politeianet.gr

«Εξημέρωση» του Δημοσθένη Παπαμάρκου (εκδ. Πατάκη)
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, από τον συγγραφέα της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων Γκιακ, το οποίο μιλά για την καταστροφή της Μιλήτου και για το πώς ο λόγος εξημερώνει την πραγματικότητα. Παρουσιάστηκε ως θεατρικό έργο στη Στέγη τον Ιανουάριο.
Shop Νοw: vivliopoleiopataki.gr

«To τελευταίο πέταγμα του φλαμίνγκο» του Mia Couto (εκδ. Gutenberg)
Τι συμβαίνει πραγματικά στην Αφρική που άφησαν πίσω τους οι δυτικοί αποικιοκράτες, χαράσσοντας τετράγωνα σύνορα χωρίς να λογαριάζουν υπόψη τους λαούς, τις φυλές, την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους; Ένα πολυβραβευμένο μυθιστόρημα, βαθιά πολιτικό και πνευματώδες, από έναν Πορτογάλο που γεννήθηκε στη Μοζαμβίκη.
Shop Νοw: dardanosnet.gr

«Πόσο αγαπάμε την Γκλέντα» του Julio Cortázar (εκδ. Opera)
H προτελευταία συλλογή διηγημάτων του Αργεντινού συγγραφέα που με το μυθιστόρημα Κουτσό – ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ου αιώνα- καθιερώθηκε ως κλασικός. Δέκα κείμενα (και μία σημείωση) που με τον ποιητικό τους λόγο φωτίζουν τον εσωτερικό κόσμο ενός σπουδαίου δημιουργού.
Shop Νοwoperabooks.gr

«Το διπλανό σπίτι» της Cara Hunter (εκδ. Διόπτρα)
Ένας χιτσκοκικός γρίφος που αναζητά λύση: Στο υπόγειο του σπιτιού ενός ηλικιωμένου άντρα βρίσκονται κλειδωμένοι μια γυναίκα και ένα παιδί. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και οι σοκαρισμένοι γείτονες ανήξεροι. Όμως όταν ο επιθεωρητής Άνταμ Φόλεϊ αρχίζει τις έρευνες τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.
Shop Νοw: dioptra.gr

«Φυσικό μυθιστόρημα» του Georgi Gospodinov (εκδ. Ίκαρος)
Γνωρίσαμε τον Βούλγαρο Γκοσποντίνοφ με το συναρπαστικό Περί φυσικής της μελαγχολίας. Τώρα μεταφράστηκε στα ελληνικά και το πρώτο του μυθιστόρημα που είχε χαρακτηριστεί από το New Yorker ως ένα «αναρχικό πειραματικό ντεμπούτο». Πρόκειται για τον μεταμοντέρνο μονόλογο ενός απατημένου συζύγου. Διαβάστε τη συνέντευξη του συγγραφέα στο ΕLLE.gr
Shop Νοw: ikarosbooks.gr

«Οι διαθήκες» της Margaret Atwood (εκδ. Ψυχογιός)
Η συνέχεια της δυστοπίας Ιστορία της Θεραπαινίδας της βραβευμένης Καναδής συγγραφέα, ενός μυθιστορήματος που έχει γίνει φαινόμενο με την τηλεοπτική του μεταφορά του. Βρισκόμαστε 15 χρόνια μετά από όσα περιγράφονται στο πρώτο βιβλίο και η θεοκρατία στη Δημοκρατία της Γαλαάδ παρακμάζει αλλά παραμένει τυραννική για τις γυναίκες.
Shop Νοw: psichogios.gr

«Ιστορία του γερασμένου παιδιού» της Jenny Erpenbeck (εκδ. Κατανιώτη)
Μια αλληγορική ιστορία για κορίτσι που βρίσκεται σε έναν εμπορικό δρόμο χωρίς κανένας να ξέρει ούτε ποια είναι ούτε από πού προέρχεται. Αυτό το παράξενο «γερασμένο παιδί», δεν είναι όμορφο, δεν είναι όμως και άσχημο, είναι σαν άμορφο και προκαλεί μια αλλόκοτη σύγχυση και ανησυχία σε όποιον το προσεγγίζει.
Shop Νοw: kastaniotis.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT