5 σειρές, 4 ταινίες, 5 θεατρικές παραστάσεις και ένα χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα τις ημέρες των γιορτών

Οι γιορτές θέλουν παραστάσεις, ταινίες, σειρές και χορό. Τα έχουμε όλα!

Elle 26 Δεκ. 21
5 σειρές, 4 ταινίες, 5 θεατρικές παραστάσεις και ένα χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα τις ημέρες των γιορτών

Οι ημέρες χρειάζονται όμορφες ιστορίες, κλασικά παραμύθια, όνειρα σε μεγάλες και μικρές οθόνες. Το ELLE έχει μερικές ιδέες που θα τις λατρέψετε.

Μπαλέτο:

Παραμονή Χριστουγέννων, η Μαρί-Κλάρα ανοίγει τα δώρα του νονού της και βρίσκει ένα παράξενο παιχνίδι, τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη. Στον τρυφερό παιδικό της κόσμο, τα όνειρα και η πραγματικότητα μπερδεύονται γλυκά. Στην αγκαλιά του Καρυοθραύστη θα δει τα πιο υπέροχα όνειρα, αλλά και τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες. Όλα αυτά τα ζωηρεύει ο Κωνσταντίνος Ρήγος με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην ομώνυμη παράσταση. Το χαρακτηριστικό ποπ φίλτρο του Ρήγου φέρνει στο σήμερα το έργο του Tchaikovski. 24, 26, 29, 31/12/2021 & 2/1/2022, nationalopera.gr

σειρές

Φωτογράφος: Valeria Isaeva

Οι σινεφίλ σειρήνες των ημερών:

Αδημονούμε για το The Matrix Resurrections (23/12), την τέταρτη συνέχεια της διάσημης σειράς ταινιών Matrix, από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss.

Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες των τελευταίων χρόνων, ο Paul Thomas Anderson, μας χαρίζει το Πίτσα Γλυκόριζα με την Alana Haim να τραβάει όλα τα βλέμματα. Δίπλα της, ο γιος του Philip Seymour Hoffman Cooper Hoffman (6/1).

Μη χάσετε το Belfast (27/1) του Kenneth Branagh. Πρόκειται για μια οδυνηρή ιστορία ενηλικίωσης με φόντο την ταραγμένη πολιτικά Ιρλανδία. Η ταινία έχει συγκεντρώσει ήδη επτά υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και σε αυτές των Όσκαρ.

Τέλος, η Jessica Chastain φτιάχνει μια θηλυκή dream team στο κατασκοπευτικό Πράκτορας 355 (13/1).

Πίτσα Γλυκόριζα

Πίτσα Γλυκόριζα

Belfast

Belfast

Θέατρο:

Ο Άρης Μπινιάρης στο Εθνικό Θέατρο υπογράφει την παράσταση Η Φάρμα των Ζώων. Στο πάντα επίκαιρο έργο του George Orwell, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης δίνει ένταση, πάθος, δύναμη, μουσικό τόνο και διαβολεμένο ρυθμό, υπογραμμίζοντας πόσο εύκολο είναι μια κοινωνία – διερευνώντας το όραμα της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης- να εκτροχιαστεί και να μετατραπεί σε ένα εφιαλτικό, απολυταρχικό καθεστώς που βλέπει παντού εχθρούς.  Στο Έξι Φορές στο θέατρο Αλκυονίς, η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους θέλοντας να αποθεώσει τη μαγεία και την τέχνη του θεάτρου. Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Νανούρη.

Στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζεται το Λεωφορείο Ο Πόθος του Tennessee Williams με πρωταγωνιστές τους Νάνσυ Μπούκλη, Κωνσταντίνα Τάκαλου και Αποστόλη Τότσικα. Αυτό όμως που αξίζει την προσοχή σας είναι η παράσταση Φυλαχτό, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Roberto Bolano, με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Παπαθεμελή στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» Όλα αυτά αν έχετε δει τη Φαίδρα στο θέατρο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, όπου μεταφέρει με απόλυτη επιτυχία, παλμό και ζωή το ποιητικό έργο της Μαρίνας Τσβετάγιεβα. Οι πρωταγωνιστές του Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Μάνεσης και Μιχάλης Σαράντης δίνουν ουσία στο κάθε λεπτό, στην κάθε γραμμή του έργου. Μην την χάσετε.

Η Φάρμα των Ζώων

Η Φάρμα των Ζώων

Η παράσταση Φαίδρα

Η παράσταση Φαίδρα

Από την άνεση του καναπέ σας:

Έρχεται η δεύτερη σεζόν του σίριαλ Euphoria με την Zendaya και την υπόλοιπη ταλαντούχα παρέα της να «ακουμπούν» όλες τις ανησυχίες της Generation Ζ. Επίσης, αν μέσα στον χρόνο σάς ξέφυγε το Starstruck και θέλετε κάτι που θα σας θυμίσει το Μια Βραδιά στο Notting Hill, τότε βρήκατε το νέο σας αγαπημένο TV thing. Ένα κορίτσι θα γνωρίσει ένα αγόρι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για έναν διάσημο ηθοποιό. Όμως, αν θέλετε κάτι πραγματικά αστείο, αναζητήστε το How to With John Wilson, το οποίο θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει ως το ντοκιμαντέρ της διπλανής πόρτας.

Starstruck

Starstruck

Το βιβλίο της Emily St. John Mandel Station Eleven ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία της περασμένης δεκαετίας μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από τον Patrick Somerville που είχε δουλέψει στο Leftovers στο παρελθόν. Ένας ιός καταστρέφει τον πολιτισμό έτσι όπως τον γνωρίσανε οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.  Ακολουθώντας το κεντρικό χαρακτήρα της Mackenzie Davis ταξιδεούμε με ένα περιπλανώμενο θίασο το μότο του οποίου είναι «η επιβίωση είναι ανεπαρκής». Το Station Eleven μεταφέρει την αγωνία, το σοκ, την αβεβαιότητα πανδημίας κάνοντας στάσεις σε συναισθήματα όπως η χαρά, η απόγνωση, η θλίψη, αλλά και στη διάθεση του ότι πρέπει να συνεχίζουμε. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Ό, τι και να γίνεται, δεν σταματά. Δείτε το!

https://www.youtube.com/watch?v=RaAG-SwEa7k

Στο Netflix είναι διαθέσιμο το φιλμ Το Χέρι του Θεού (2),η νέα ταινία του Ιταλού auteur Paolo Sorrentino (Η Τέλεια Ομορφιά), για τις ανάγκες της οποίας επιστρέφει στη γενέτηρά του, τη Νάπολη, ώστε να μας συγκινήσει με την πιο προσωπική του δουλειά. Ένα φιλμ αφιερωμένο στην αγάπη και την απώλεια, στο σινεμά και το ποδόσφαιρο. Στο πλευρό του αγαπημένου του πρωταγωνιστή Toni Servillo στέκεται ο υπέροχος Filippo Scotti.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: