«Όταν η αγάπη ριζώσει, τίποτα δεν μπορεί να τη σβήσει»: Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού που πρέπει να διαβάσεις

Πρέπει να ομολογήσουμε πως το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού μάς συνεπήρε. Για αυτό και σου το προτείνουμε!

Elle 26 Απρ. 21
«Όταν η αγάπη ριζώσει, τίποτα δεν μπορεί να τη σβήσει»: Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού που πρέπει να διαβάσεις

Μπορείς πράγματι να ταξιδέψεις μέσα από ένα βιβλίο σε εποχές που είναι τελείως ξένες χρονικά από εσένα; Κι όμως, η απάντηση είναι ναι! Και αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι εικόνες αποδίδονται με τόσο περιγραφικό τρόπο που διαδραματίζονται μπροστά σου. Αν έχεις διαβάσει πολλά μυθιστορήματα, εκπλήσσεσαι ευχάριστα και αναπάντεχα όταν ένα νέο βιβλίο μπορεί να σε γεμίσει συναισθήματα… και να μην πεις απλά «ήταν ένα ακόμα καλό βιβλίο».

Η Αλεξία, πριγκίπισσα του Βυζαντίου, ατίθαση, γεμάτη περιέργεια να εξερευνήσει το Μέγα Παλάτιον, διασχίζοντας υπόγειους διαδρόμους, μυστικά περάσματα και αψιδωτές στοές θα συναντήσει το πεπρωμένο της. Ένας έρωτας που πρέπει να μείνει κρυφός θα γεννηθεί. Σε πολύ μικρή όμως ηλικία η ιστορία θα την αναγκάσει να μάθει τη σκληρή πλευρά. Να χάσει την αθωότητα της νιότης της, να βρεθεί εκτός παλατιού και να μαζέψει όλα τα κομμάτια της για να επιβιώσει. Θα χαθεί σε έναν βάλτο και θα βρει βοήθεια από έναν περιπλανώμενο θίασο. Εκστρατείες, δολοπλοκίες και εκτοπισμοί απομακρύνουν από κοντά της τον άντρα της ζωής της.

αγάπη

Η ιστορία εξελίσσεται στο Βυζάντιο, στην πιο ταραχώδη περίοδο της διαμάχης μεταξύ εικονομάχων και εικονολατρών εκείνων των χρόνων, απεικονίζοντας την τραγικότητα της εποχής. Η πλούσια ιστοριογραφία κατακλύζει όλο το μυθιστόρημα της συγγραφέως.

Πόσα συναισθήματα μπορούν να σε πλημμυρίσουν από την πλοκή… Φόβος, αγωνία, μίσος, αλλά και ελπίδα, αγάπη μέχρι τη λύτρωση.

Όταν η σύνδεση των ιστορικών γεγονότων καταφέρνει περίτεχνα να ταιριάξει με τη μυθοπλασία τότε το αποτέλεσμα οδηγεί τον αναγνώστη σε δρόμους που αδημονεί να περπατήσει. Για άλλη μια φορά η λογοτεχνία σε αυτό το βιβλίο μέσα από την αφήγηση μεταφέρει σκηνές και πληροφορίες χωρίς να χάσει την ατμόσφαιρα, και ιντριγκάρει τον αναγνώστη να εξερευνήσει την εποχή. Η Άννα Γαλανού έντεχνα αποδίδει τη ζωή του Βυζαντίου, τη διαμάχη μεταξύ εικονομάχων και εικονολατρών, τη βασιλεία του Κωνσταντίνου Ε’ σε τέτοιο βαθμό που σε κάνει να αναζητήσεις περαιτέρω πτυχές της Βυζαντινής περιόδου.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν σου στερεί κανένα συναίσθημα από την αγάπη της Αλεξίας και του Βαρδή κρατώντας την αγωνία για τη λύτρωση. Φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου «Στην πόλη των λυγμών» απλά θα καταλάβεις ότι άξιζε τόσο το ταξίδι, όσο και ο προορισμός.

Η Άννα Γαλανού είναι συγγραφέας της best seller τριλογίας «Οι Δρόμοι της Καταιγίδας» και της «Μαργκώ» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT