Έκθεση με 45 εικαστικούς στο Μάτι έως τις 26 Ιουλίου

Μήνυμα ελπίδα στέλνουν καλλιτέχνες που είναι κάτοικοι της περιοχής και στηρίζουν τους εγκαυματίες.

Elle 19 Ιουλ. 19
Έκθεση με 45 εικαστικούς στο Μάτι έως τις 26 Ιουλίου

Έργο της Αθηνάς Λατινοπούλου

Η τέχνη λειτουργεί επουλωτικά ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή Ραφήνας και Νέας Μάκρης. Ειδικότερα, 45 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό: Ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι διαθέτουν ένα έργο τους στην έκθεση Ξανά ζω που θα είναι ανοιχτή έως τις 26 Ιουλίου στο Μάτι. Σκοπός να συνδράμουν οικονομικά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα και παλεύουν ακόμη με την αποθεραπεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους καλλιτέχνες, όπως η ζωγράφος Φούλη Μητσιάλη που εμπνεύστηκε την ιδέα για την έκθεση, έχασαν και οι ίδιοι το σπίτι και το εργαστήριό τους
από τη φωτιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου 2018.

Έργο της Εριέττας Βορδώνη

Η ζωγράφος Φούλη Μητσιάλη που συμμετέχει στην έκθεση με έναν πίνακα που απεικονίζει «δέντρα αισιόδοξα» αναφέρει: «Σκεφτήκαμε ότι ο πολιτισμός θα βοηθήσει την περιοχή και τους εγκαυματίες. Ζωγραφίζω δέντρα γιατί τα δέντρα είναι φίλοι μας. Γιατί κάθε μέρα πηγαίνω στο βουνό και με πονάει αυτή η αλλαγή του τοπίου». Με ένα μικρό ζωγραφικό έργο που απεικονίζει ένα δέντρο, συμμετέχει και η Ελληνοαμερικανίδα ζωγράφος Νταϊάν Κατσιαφίκα, κάτοικος στο Κόκκινο Λιμανάκι, γιατί «το να φυτεύεις μια ελιά είναι σύμβολο επιβίωσης».

Η έκθεση Ξανά Ζω παρουσιάζεται μέχρι 26 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο RAMADA ATHENS ATTICA RIVIERA, επί της οδού Ποσειδώνος 55‐57, στο Μάτι.
Δείτε το βίντεο και διαβάστε τις πληροφορίες για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT