«Επιχείρηση: Elgin Express»: Ένα μοναδικό θρίλερ με ιστορικές αναδρομές είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις

Το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Ρόμπετ Πεφάνη κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη!

Elle 04 Μαΐ. 22
«Επιχείρηση: Elgin Express»: Ένα μοναδικό θρίλερ με ιστορικές αναδρομές είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις

Αν ψάχνεις ένα βιβλίο που θα σε καθηλώσει για ώρες, που θα σε κάνει να γυρνάς τις σελίδες με ανυπομονησία και να ξενυχτάς τα βράδια, τότε το «Επιχείρηση: Elgin Express» είναι αυτό που ψάχνεις.

Η αρπαγή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν είναι ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο, εδώ και δύο αιώνες. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχοντας εξαντλήσει κάθε διαπραγμάτευση για την νόμιμη επιστροφή των κλαπέντων αρχαιοτήτων, έχει πλέον μειώσει τη διπλωματική πίεση. Τα Ελγίνεια Μάρμαρα φαίνεται να έχουν ριζώσει στο Λονδίνο. Ένας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής όμως, αρνείται να το δέχτει. Έτσι, χρηματοδοτεί μια ομάδα πρώην πρακτόρων, στρατιωτικών και τυχοδιωκτών, να αφαιρέσει τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο και να τα επιστρέψει στην πατρίδα τους. Με οποιοδήποτε κόστος!

elgin

Η ιστορία ακολουθεί την εξέλιξη της αποστολής, τους κινδύνους που παραμονεύουν, καθώς κάθε μέλος της ομάδας μάχεται να ξεφύγει από εχθρούς, λάθη και τραύματα του παρελθόντος. Αυτό που τους ενώνει είναι η ανάγκη εξιλέωσης. Η επιχείρηση καταλήγει σε ανθρωποκυνηγητό που εκτυλίσσεται από το κοσμοπολίτικο Λονδίνο, την Σλοβακία, τα Βαλκάνια, μέχρι την ξεχασμένη από τον χρόνο, Υπερδνειστερία! Μια υπερ-περιπέτεια με ιστορικές αναφορές.

Το πρώτο βιβλίο του Ρόμπερτ Πεφάνη από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη έρχεται να σε καθηλώσει.

Μάθε περισσότερα για το συγγραφέα:

elgin

Ο Ρόμπερτ Πεφάνης σπούδασε Marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leicester. Εργάζεται στον χώρο της Επικοινωνίας από το 1992, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και άλλους Ομίλους ΜΜΕ. Έχει διδάξει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια και κολλέγια στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η «Επιχείρηση: Elgin Express» είναι το πρώτο του βιβλίο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: