Η νέα γενιά «διαβάζει» την αλλαγή #EarthDay

Με αφορμή την Ημέρα της Γης (22/04) σας προτίνουμε 4 παιδικά βιβλία, με τα οποία θα γνωρίσετε στους μικρούς μας φίλους τον μαγικό κόσμο της οικολογίας.

Elle 22 Απρ. 21
Η νέα γενιά «διαβάζει» την αλλαγή #EarthDay

Η ιδέα ότι θα αφήσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο αφιλόξενο και ένα φυσικό περιβάλλον σε παρακμή ίσως είναι από τα πιο δυνατά κίνητρα για να δράσουμε. Τώρα. Παράλληλα, υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά να αγαπήσει τον πλανήτη και να αναλάβει την ευθύνη να τον κάνει καλύτερο. Τα βιβλία είναι πάντα ο ευκολότερος τρόπος για να μάθουν το πώς, αλλά και το γιατί. Στα ράφια των online – ή και όχι- βιβλιοπωλείων υπάρχουν πολλά, για όλες τις ηλικίες.

βιβλία

Σας προτείνουμε τους Πράκτορες του Πλανήτης της Ελένης Ανδρεάδη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το Σπίτι μας Κινδυνεύει της Jeanette Winter από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος αλλά και το Η Γκρέτα και οι Γίγαντες της Zoe Tucker από τις εκδόσεις Πατάκη. Εξίσου αξιόλογη επιλογή είναι το πολύ συγκινητικό Μια Θάλασσα Πλαστικά της Κατρίνας Τσάνταλη (εκδόσεις Διόπτρα). Για τις μεγαλύτερες ηλικίες είναι ιδανικό το Όλοι Μαζί για τον Πλανήτη, από τις εκδόσεις Μίνωας που διαβάζεται και πείθει και τους ενήλικες.

Αφιέρωμα #ELLEGoesGreen: Το ELLE γιορτάζει την Ημέρα της Γης

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT