Η συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε τον Σεπτέμβρη

Μυστηριώδης, πολιτικός με τον τρόπο του, νοσταλγικός, μελαγχολικός, μοντέρνος και θαρραλέα πειραματικός πατώντας πάνω σε κλασικές γραμμές. Ο Nils Frahms με όλα αυτά καταφέρνει στο τέλος να ακούγεται συναισθηματικός, βαθιά συγκινητικός και παθιασμένος. Για όλα αυτά δεν πρέπει να χάσετε αυτή τη μοναδική μουσική συναυλία στις 24/9 στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Elle 03 Σεπ. 19
Η συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε τον Σεπτέμβρη

Το να πει κανείς ότι αυτό το live του Nils Frahm στο Μέγαρο Μουσικής θα είναι μια απλή συναυλία είναι επιπόλαιο. Κάθε εμφάνιση του εξελίσσεται σε μια εμπειρία υψηλού κύρους και αισθητικής, μουσικής δεξιοτεχνίας και μία σπάνια συνύπαρξη κλασικών και ηλεκτρονικών ρυθμών από synths, drum machines και πιάνο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γερμανός μουσικός θεωρείται ο πιο περιζήτητος εφευρέτης ήχου στην σύγχρονη μουσική σκηνή. Καμία από τις εμφανίσεις του δεν μοιάζει με την προηγούμενη γιατί κάθε φορά αυτοσχεδιάζει, επαναδημιουργεί ήχους, μεταφράζει συναισθήματα και τα μεταβολίζει σε μοναδικές μουσικές στιγμές που καταλήγουν μυσταγωγικές. Η αίσθηση που σου αφήνουν όταν αυτές πλέον έχουν τελειώσει είναι ότι μόλις έχεις προσγειωθεί από ένα διαστημόπλοιο που σε έχει ταξιδέψει σε άλλους γαλαξίες.

Ο Nils Frahm εμφανίστηκε στην δισκογραφία το 2009 με την κυκλοφορία του “Wintermusik” και “The Bells”. Στην συνέχεια το 2010, ακολουθεί το “7 fingers” σε συνεργασία με την εξαιρετική, κλασικά εκπαιδευμένη συνθέτρια Anne Müller ενώ τον επόμενο χρόνο η Erased Tapes κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του “Felt”.

To 2015 o Nils αποφασίζει να ιδρύσει, σε συνεργασία με φίλους του, το “Piano Day”, ένα ετήσιο παγκόσμιο πρότζεκτ το οποίο είναι αφιερωμένο στο πιάνο. Περιλαμβάνει διάφορες καινοτόμες δράσεις, ιδέες και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο όπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες πιανίστες, μαθητές, ακροατές και διάφοροι φορείς δραστηριοποιούνται και συνεισφέρουν με σκοπό να προάγουν το πιάνο.

Έχει συνθέσει την κινηματογραφική μουσική για την ταινία “Victoria” του Sebastian Schipper. Το soundtrack ήταν εξαιρετικά δημοφιλές με αποτέλεσμα να κερδίσει το βραβείο German Film Award στην κατηγορία “Best Soundtrack”.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Νils γιόρτασε την πολυετή μουσική του συνεργασία με τον καταξιωμένο Ισλανδό παραγωγό Ólafur Arnalds ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του “Collaborative Works”, το οποίο περιλαμβάνει τρεις προηγούμενες EP κυκλοφορίες όπως το “Stare”, “Loon”, “Life Story Love and Glory” και “Trance Frendz”.

Πάρτε μια γεύση από το τι κάνει επί σκηνής ο Nils Frahm.

 

Για να κλείσετε εισιτήρια κάντε κλικ στο Megaron.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: