«Love and Monsters»: Ένα love story επιστημονικής φαντασίας με έντονα στοιχεία κωμωδίας που αξίζει να δεις τώρα

Μια ταινία που απευθύνεται σε όλους τους fans της σειράς «Stranger Things» αλλά και του «Dylan O'Brien». Και όχι μόνο σε αυτούς... Μια ταινία για όλους, όσοι εκτιμούν το έξυπνο χιούμορ και ψαχνουν ένα παραθυράκι απόδρασης από την πραγματικότητα.

Σοφία Δρούγκα 19 Απρ. 21
«Love and Monsters»: Ένα love story επιστημονικής φαντασίας με έντονα στοιχεία κωμωδίας που αξίζει να δεις τώρα

Αυτή η post-apocalyptic ταινία φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Dylan O’Brien (Teen Wolf, The Maze Runner), είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε να δούμε να εντάσσεται στο Netflix. Και το Netflix δε μας απογοητεύει ποτέ. Σαν ένα όμορφο θεματικό  “πάντρεμα” του Zombieland και της σειράς Stranger Things, το «Love and Monsters» είναι η ταινία που δεν ξέρεις ακριβώς γιατί έβαλες να δεις αλλά στο τέλος η ανάλαφρη, αισιόδοξη επίγευση που σου αφήνει, ξεπερνά κάθε προσδοκία σου.

Η ταινία συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα ερωτικά και ρομαντικά vibes με την περιπέτεια. Η ύπαρξη των υπερφυσικών τεράτων εξηγείται ευθύς εξαρχής, όταν ένας αστεροειδής έφτασε στα πρόθυρα να συγκρουστεί με τη γη και οι επιπτώσεις των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν για να καταστραφεί, επηρέασαν το DNA κάποιων ζώων.

https://www.instagram.com/p/CFL_lCHJaEP/

Όλα τα ψυχρόαιμα ζώα – και με αυτό εννοούμε κυρίως όλα τα ζώα με πολλά πόδια που δεν αντέχουμε να βλέπουμε ούτε σε σμίκρυνση- μεταλλάχθηκαν και μεγάλωσαν υπερβολικά πολύ. Έτσι σε διάστημα 7 ετών είχε αφανιστεί το 95% του ανθρώπινου πληθυσμού με λίγα καταφύγια (κυρίως υπόγεια) να στεγάζουν τους τελευταίους επιζώντες. Σε ένα από αυτά βρίσκεται και ο πρωταγωνιστής μας Joel, ο οποίος – πιστός στο ρομαντισμό- θα ξεκινήσει χωρίς να έχει το απαραίτητο θάρρος ή πηγμή, για μια περιπέτεια που θα τον φέρει ξανά κοντά με τον παιδικό του έρωτα Aimee, την οποία έχει να δει από την αρχή της “αποκάλυψης” και βρίσκεται σε ένα άλλο καταφύγιο 85 χιλιόμετρα μακριά. Έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια με τον Joel να προσπαθεί να φτάσει το στόχο του με τη βοήθεια δύο ερημιτών επιζώντων που του μαθαίνουν τους κανόνες επιβίωσης και ενός σκύλου του “Boy” που διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία του Joel και σίγουρα η σχέση τους σε αγγίζει από την αρχή ως το τέλος.

Love and Monsters

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας επικρατεί το καλό χιούμορ. Αυτό το χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις πως η ταινία σου είναι προσιτή. Ο πρωταγωνιστής-σε αντίθεση με μια τυπική hero movie- είναι ένα παιδί που φοβάται, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί αλλά πολλές φορές “παγώνει” την κρίσιμη στιγμή και σε κάνει να ταυτίζεσαι μαζί του. Η επιμονή του σε αναγκάζει να ξεσκονίσεις λίγο την αίσθηση του ρομαντισμού σου χωρίς πολλές υπερβολές και τέλος τα τέρατα.. τι να πούμε για αυτά; Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερων Εφέ.

Σε σκηνοθεσία Michael Matthews, το “Love and Monsters” που σου αποπνέει μια ανάλαφρη αίσθηση αισιοδοξίας και συναισθηματικού ρεαλισμού (παρόλο που είναι ταινία φαντασίας) απο την αρχή ως το τέλος, εντάχθηκε στο Netflix μόλις πριν λίγες μέρες και είναι διαθέσιμη για να λειτουργήσει ως το getaway moment που σίγουρα χρειάζεσαι.

Δείτε το trailer της ταινίας «Love and Monsters» παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT