Ο ηθοποιός Αυγουστίνος Κούμουλος συστήνεται στο ELLE

Ο Αυγουστίνος Κούμουλος ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους ηθοποιούς για το Βραβείο Χορν του 2020 για την ερμηνεία του στο έργο Το Σκλαβί που παρουσιαζόταν στο Θέατρο Πόρτα. Αν όλα είχαν πάει καλά θα ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της παράστασης Η Κυρία του Μαξίμ, η οποία θα ανέβει το επόμενο φθινόπωρο.

Elle 18 Αυγ. 20
Ο ηθοποιός Αυγουστίνος Κούμουλος συστήνεται στο ELLE
Φωτογράφιση: Γιώργος Καπλανίδης/This is not another agency

«Με λένε Αυγουστίνο, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας. Μένω στο Πεδίο του Άρεως και το πρωί ανοίγω τα παράθυρα και βλέπω δέντρα. Το βράδυ ακούγονται πουλάκια. Στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεβάτι μου, έχω τον Αόρατο Ηθοποιό του Γιόσι Όιντα. Μου αρέσει να συζητάω και να μαθαίνω καινούργια πράγματα συνεχώς. Σπουδάζω τραγούδι και χορεύω. Κάνω κλασικό, σύγχρονο και διδάσκω λάτιν. Χαζοζωγραφίζω και σκιτσάρω. Πιστεύω στις ανθρώπινες σχέσεις παίρνοντας ως δεδομένο το πόσο δύσκολες είναι.
Πριν το lockdown ήμουν στο τελικό στάδιο των προβών για την παράσταση Η Κυρία του Μαξίμ στο Εθνικό Θέατρο, η οποία θα ανέβει, αν όλα πάνε καλά, το φθινόπωρο. Παράλληλα, πρωταγωνιστούσα για δεύτερη χρονιά στην παιδική παράσταση Το Σκλαβί. Πάντα έπρεπε να κάνω ένα σωρό πράγματα και έτρεχα πίσω από αυτά. Τις ημέρες της καραντίνας έμαθα πόσο έχω ανάγκη να διεκδικώ σοβαρά χρόνο για εμένα. Να ξεκουράζω την ψυχολογία μου. Να μην τρέχω συνεχώς να ικανοποιώ τα πάντα. Το άλλο που έμαθα στην πράξη εκείνη την περίοδο είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Έμαθα να χαίρομαι με αυτό που συμβαίνει τώρα, και όταν έρχεται κάτι που σου το ανατρέπει, να κινητοποιείσαι και να μην παγώνεις μπροστά στο απροσδόκητο. Εγώ αυτό έκανα. Μόλις τέλειωσε η καραντίνα έπιασα αμέσως δουλειά σε ένα καφέ στα Εξάρχεια. Κάποιοι δεν ανησυχήσαμε απλώς για το μέλλον ή την καριέρα μας. Για μερικούς από εμάς δημιουργήθηκαν προβλήματα βιοπορισμού, εδώ και τώρα. Αυτό το καλοκαίρι, μετά από πολλά χρόνια, είχα σκεφτεί ότι δεν θα δουλέψω και ότι θα ξεκουραστώ, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Θα πρέπει να δουλέψω. Ωστόσο, σκέφτομαι ότι είμαι από τους τυχερούς, αφού ξέρω ότι θα συμμετέχω σε μια παράσταση το φθινόπωρο. Επιπλέον, η σεζόν που πέρασε είχε για εμένα και την έκπληξη της υποψηφιότητας για το βραβείο Δημήτρης Χορν. Ένιωθα όμορφα και ξεκούραστα μέσα στο Σκλαβί. Και ήρθε η υποψηφιότητα να μου επιβεβαιώσει αυτό που ένιωθα. Πώς θα λειτουργήσει αυτή για το μέλλον μου δεν έχω ιδέα. Θα δούμε. Είναι πολύ θολό το τοπίο σχετικά με το τι θα γίνει και πώς. Σαφής απάντηση, άλλωστε, για τη δική μας δουλειά δεν έχει δοθεί. Και αυτό είναι ψυχοφθόρο. Από την πλευρά των ηθοποιών είδα μια αρκετά καλή συσπείρωση που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ πριν από όσο γνωρίζω. Οι δράσεις που έγιναν είχαν αποτέλεσμα. Δεν πέρασαν στα ψιλά. Διεκδικήσαμε κάποια πράγματα. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Ίδωμεν… »

Info: Ο Αυγουστίνος Κούμουλος ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους ηθοποιούς για το Βραβείο Χορν του 2020 για την ερμηνεία του στο έργο Το Σκλαβί που παρουσιαζόταν στο Θέατρο Πόρτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT