Ο John Legend μιλά αποκλειστικά στο ELLE για το νέο του άλμπουμ «Bigger Love»

Ο πλανήτης αυτή την στιγμή χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πιστέψει στη δύναμη της αγάπης και αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο πολυπλατινένιος και 11 φορές βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης με το 7ο studio album του, που μόλις κυκλοφόρησε μέσω της Panik Records και της Sony Music.

Elle 28 Ιουλ. 20
Ο John Legend μιλά αποκλειστικά στο ELLE για το νέο του άλμπουμ «Bigger Love»

Είστε αγχωμένος όταν λανσάρετε καινούριο άλμπουμ;

Δεν θα έλεγα ότι είμαι αγχωμένος, μάλλον πολύ ενθουσιασμένος! Είμαι ενθουσιασμένος να δω τι πιστεύουν οι θαυμαστές μου. Είμαι ενθουσιασμένος να διαβάσω τι γράφει ο κόσμος. Δουλεύω το άλμπουμ εδώ και 18 μήνες και έχω βάλει την καρδιά και τη ψυχή μου σε καθένα από τα τραγούδια που περιλαμβάνει. Προσπάθησα πολύ να είναι όλα τέλεια! Όταν αισθάνεσαι ότι έχει τελειώσει και είναι έτοιμο να το ακούσει ο κόσμος, τότε είναι το πιο συναρπαστικό σημείο όλης της διαδρομής. Οπότε ανυπομονώ να το ακούσει ο κόσμος…

Η δημιουργική διαδικασία για αυτό το άλμπουμ διαφέρει από τις προηγούμενες; Και αν ναι σε τι ακριβώς;

Tο προηγούμενο άλμπουμ ήταν Χριστουγεννιάτικο, οπότε η όλη δημιουργική διαδικασία ήταν λίγο διαφορετική, κυρίως επειδή αυτό περιείχε πολλές διασκευές και λιγότερα γνήσια τραγούδια. Σε εκείνο το άλμπουμ είχα δουλέψει με έναν μόνο παραγωγό, τον Raphael Saadiq, ο οποίος φυσικά είναι στην ομάδα μου και στην δημιουργία του νέου μου άλμπουμ, «Bigger Love». Αυτή τη φορά δουλέψαμε με αρκετούς ίδιους ανθρώπους, όπως μηχανικούς και μουσικούς. Μπορεί μεγάλο μέρος της ομάδας να ήταν το ίδιο, αλλά την ίδια στιγμή εμπιστευτήκαμε και πολλούς νέους (για εμάς!)  συγγραφείς και παράγωγους για την δημιουργία ορισμένων τραγουδιών. Οπότε, από τη μία υπάρχουν σταθεροί συνεργάτες στην ομάδα μου από την άλλη όμως υπάρχουν και νέα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Πείτε μας δυο λόγια για την ομάδα (τους συνεργάτες και τους παραγωγούς), με την οποία δουλέψατε τώρα! Ηχογραφήσατε το άλμπουμ σε ένα μόνο μέρος ή χρειάστηκε να μετακινηθείτε;

Αυτό το άλμπουμ ηχογραφήθηκε κυρίως στο στούντιο Blake’s Lee, στο Βόρειο Χόλιγουντ. Περιστασιακά μεταφερόμουν σε άλλα στούντιο αφού ορισμένοι παραγωγοί αισθάνονταν πιο άνετα στους δικούς τους «χώρους». Όταν έγραφα παραδείγματος χάρη με τον Ryan Tender, πήγα στο στούντιό του. Το ίδιο και όταν χρειάστηκε να συνεργαστώ με τον Anderson .Paak. Όμως όλα τα στούντιο στα οποία χρειάστηκε να πάω ήταν στο Los Angeles, οπότε ήταν λιγότερο από 30 λεπτά από εκεί που μένω. Ήταν διασκεδαστικό να πηγαίνω στη δουλειά και να επιστρέφω στην οικογένειά μου μετά.

Ποιο είναι το νόημα πίσω από τον τίτλο του άλμπουμ «Bigger Love»;

Το νόημα πίσω από τον τίτλο του άλμπουμ «Bigger Love» είναι ότι η αγάπη είναι δυνατή, και ανθεκτική. Το άλμπουμ είναι γεμάτο με αγάπη, ψυχή, και ελπίδα και ήθελα αυτή η ενέργεια να είναι ξεκάθαρη από τον τίτλο, από το εξώφυλλο αλλά και από οτιδήποτε κάναμε για την καμπάνια του άλμπουμ.

Έχετε κάποιο αγαπημένο τραγούδι στο άλμπουμ;

Νομίζω το αγαπημένο μου τραγούδι αυτή τη στιγμή είναι το «Remember Us». Αν με ρώταγες πριν λίγο καιρό μπορεί να σου έλεγα το «Oh la», το «You Move, I Move» ή το «Wild». Έχουν υπάρξει μερικά τραγούδια, τα οποία ήταν τα αγαπημένα μου, όμως τώρα το «Remember Us» σε συνεργασία με την Rapsody, είναι σίγουρα αυτό που ξεχωρίζω τώρα.

Τι να περιμένουμε από το «Bigger Love» live show όταν τελικά θα μπορέσετε να κάνετε περιοδεία;

Δεν περιμένω την ώρα να παίξω αυτά τα τραγούδια ζωντανά! Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να μπορέσω να τραγουδήσω με κοινό και το ξέρω. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να παίζουμε τα τραγούδια του άλμπουμ μπροστά στην κάμερα κυρίως για διαφημιστικούς λόγους, αλλά δεν έχουμε μπορέσει να το κάνουμε μπροστά στο ευρύ κοινό και να νιώσουμε την ενέργειά του. Ανυπομονώ για αυτό… Φυσικά, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να είναι απόλυτα ασφαλές για όλους να συγκεντρωθούν σε έναν χώρο, όμως, μέχρι να γίνει αυτό ελπίζω η μουσική μου να κρατάει στο κοινό την καλύτερη συντροφιά.

Σε ποιες χώρες απολαμβάνετε περισσότερο να παίζετε live και γιατί;

Σε αυτή την ερώτηση,η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια και αυτή είναι η Νότια Αφρική. Φυσικά, μου αρέσει να παίζω και στη χώρα μου, στην Αμερική, αλλά υπάρχουν και άλλες πόλεις όπου λατρεύω να παίζω, κυρίως γιατί το κοινό τους είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχω διασκεδάσει πολύ παραδείγματος χάρη στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, στο Άμστερνταμ, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, αλλά και στη Πορτογαλία. Δεν θέλω να αφήσω κάποιο μέρος απέξω, αλλά αυτά είναι σίγουρα μερικά από τα αγαπημένα μου.

Σε ποια μέρη θα θέλατε να πάτε τώρα περιοδεία;

Δεν έχω πάει για περιοδεία στην Λατινική Αμερική όσο θα ήθελα. Έχω παίξει στο Μεξικό, στη Βραζιλία, όμως υπάρχουν πολλά μέρη στην Νότια και Κεντρική Αμερική που δεν έχω παίξει ακόμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αφρική. Έχω παίξει στη Γκανά, τη Νιγηρία, την Νότια Αφρική, την Αγκόλα, όμως υπάρχουν χώρες που δεν έχω πάει ποτέ για περιοδεία. Επιπλέον έχω παίξει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ανατολική Ασία. Δεν έχω πάει στην Ινδία ακόμα. Νομίζω θα ήταν πολύ ωραία εκεί…

Τελευταία ερώτηση! Έχετε κάποιο μήνυμα για τους διεθνείς θαυμαστές σας;

Το μήνυμα μου στους διεθνείς θαυμαστές μου είναι ότι σας αγαπώ και μου λείπετε. Θέλω να σας δω όλους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Φυσικά, σε αυτή τη φάση αντιμετωπίζουμε μία πανδημία, εκείνη του Covid19 και πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να βρεθούμε, θα το κάνουμε. Στο μεταξύ, ελπίζω η μουσική μου να σας ανεβάζει, να σας εμπνέει, να σας δίνει ελπίδα, και να σας γεμίζει με αγάπη. Ελπίζω να απολαύσετε το άλμπουμ «Bigger Love».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT