Ποιο σήριαλ να δείτε σύμφωνα με το ζώδιο σας;

Κοιτάξαμε τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και προσπαθήσαμε να τα αντιστοιχήσουμε σε ήρωες, υποθέσεις και ατμόσφαιρες των πιο δημοφιλών σειρών των τελευταίων μηνών. Δεν συμπεριλάβαμε το Game Of Thrones. Αυτό αρέσει σε όλους.

Elle 06 Σεπ. 19
Ποιο σήριαλ να δείτε σύμφωνα με το ζώδιο σας;

Κριός Peaky Blinders
Οι Κριοί ενθουσιάζονται με τους στόχους και ξέρουν πως να τους πετυχαίνουν. Είναι παρορμητικοί και περιπετειώδεις. Συγκινούνται από την διαδικασία αλλά την επιθυμία για κηνύγι και εξουσία. Ενώ, τους αρέσει να φαίνονται με τον τρόπο που θα επιλέξουν αυτοί. Σε όλα αυτά προσθέστε τα πάθη τους και το πόσο γοητευτικοί νιώθουν. Οπότε φανταστείτε πόσο θα διασκεδάσουν βλέποντας τον άγρια σέξι Cillian Murphy να ηγείται της συμμορίας από το Μπέρμιγχαμ στη σειρά του BBC Peaky Blinders που είναι γεμάτη βία, ανατροπές, σφιχτοδεμένο σενάριο, καλοραμμένα 3-piece κοστούμια, παθιασμένους έρωτες, ουίσκι, τζιν, πολλά τσιγάρα και σφαίρες. Η 5η σεζόν προβάλλεται αυτές τις ημέρες στο BBC, ενώ οι προηγούμενες είναι διαθέσιμες στο Netflix.

Ταύρος Big Littles Lies
Ένας Ταύρος είναι δυνατός, επίμονος, πεισματάρης και κάπως επικίνδυνος όταν η οργή του βγει προς τα έξω. Συνήθως παραδίδεται στα συναισθήματα του. Μπορεί να γίνει μυστικοπαθής και ισχυρογνώμων. Υπάρχουν στιγμές που μοιάζει ανεπαρκής και αδύναμος αλλά όταν θελήσει κάτι πολύ τότε κανείς δεν τον πιάνει. Οι Ταύροι θα περάσουν υπέροχα βλέποντας το Big Littles Lies και τις περιπέτειες τριών γυναικών στην παραλιακή πόλη Μόντερεϊ, στην Καλιφόρνια, όπου ζουν ήσυχα τίποτα όπως φαίνεται στην αρχή. Στοργικές μαμάδες, επιτυχημένοι σύζυγοι, χρήματα, υπέροχα σπίτια με θέα τον ωκεανό. Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται. Μυστικά, προδοσίες, συγκρούσεις, αμαρτίες και αμετανόητα λάθη προκαλούν τρικυμία στην φαινομενικά ήρεμη ζωή τους. Οι Ταύροι θα λατρεύουν αυτά.

Δίδυμος Stranger Things
Θέλουν να δείχνουν ευτυχισμένοι ακόμα και όταν είναι λυπημένοι και βαθιά στεναχωρημένοι. Μοιάζουν φωτεινοί ακόμα και όταν το σκοτάδι ξεχειλίζει από μέσα τους. Είναι ευχάριστοι ακόμα και αν τους απασχολούν πολύ σημαντικά προβλήματα. Οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι έχουν διασκεδάσει πολύ βλέποντας το Stranger Things και τους δυο κόσμους. Αυτό το φεστιβάλ-μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το παλιό και το καινούργιο, το λαμπερό και το σκοτεινό, μόνο οι Δίδυμοι μπορούν να το εκτιμήσουν και να το γιορτάσουν.

Καρκίνος Russian Doll
Ο Καρκίνος είναι σύνθετος, εύθραυστος και απρόβλεπτος. Χρειάζεται συνεχώς στήριξη και ενθάρρυνση. Είναι συνεχώς ανήσυχος κι ευαίσθητος. Η αντιφατική του φύση τού προκαλεί εναλλαγές στη διάθεση και μερικές φορές οδηγείται σε εκρήξεις οργής. Άλλες φορές ζει με όλο το πάθος στιγμές απογοήτευσης ή μπορεί να παρασυρθεί και να θέλει να σώσει όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια μας θυμίζει την πρωταγωνίστρια του Russian Doll, η οποία έχει καταδικαστεί να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει την κάθε ημέρα θα αρέσει πολύ σε έναν αληθινό Καρκίνο.

Λέων Fleabag
Οι Λέοντες είναι υπερβολικά ευαίσθητοι, αλλά ξέρουν να το κρύβουν καλά. Τους αρέσει να είναι πρώτοι, να τους χειροκροτούν, απαιτούν σεβασμό και θέλουν να τους αγαπούν, να τους ερωτεύονται, να τους θέλουν. Να περπατούν στο δρόμο και να τους θαυμάζουν. Όμως είναι η ζέστη, η καλοσύνη, η αγάπη που κρύβουν στην καρδιά τούς που κάνει αξιαγάπητους. Για αυτό θα αγαπήσουν λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους το κορίτσι από τη σειρά Fleabag. Κυρίως για τον τρόπο που ξέρει να αγαπά. Τον τρόπο που αυτό ο τρόπος πονά την ίδια και τους άλλους.

Παρθένος Mindhunter
Tους ξέρουμε τους Παρθένους έχουν μανία με την οργάνωση, την καθαριότητα και μερικές φορές το παρακάνουν με την ανάλυση. Οι Παρθένοι επίσης είναι φιλόδοξα άτομα, προσπαθούν πάντα να μαθαίνουν περισσότερα. Ο αιώνιος σκοπός τους είναι να βάλουν τάξη στο χάος το δικό τους και των άλλων. Φανταστείτε την ηδονή τους όταν θα παρακολουθούν τις ψυχολογικές αναλύσεις των πρακτόρων του FBA στο Mindhunter. Η σειρά του Netflix
αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου που έγραψε ο πράκτορας του FBI Τζον Ε. Ντάγκλας, αντλώντας έμπνευση από τις δεκάδες συνεντεύξεις που έκανε με κατά συρροήν δολοφόνους σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει το προφίλ τους. Η σειρά προσπαθεί να μπει στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Στους συντελεστές θα βρείτε τον σκηνοθέτη David Fincher (Seven, Zodiac) που αγαπούν οι Παρθένοι γιατί είναι και αυτός υπεραναλυτικός. Η δεύτερη σεζόν του Mindhunter είναι ήδη στον…αέρα και είναι καλύτερη από την πρώτη.



Ζυγός Killing Eve

Οι Ζυγοί είναι πολύ ανασφαλείς, δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και πάντα ψάχνουν κάτι να τους γεμίσει και να τους ηρεμήσει. Προσπαθούν απεγνωσμένα για την αγάπη και την αναγνώριση αλλά πολλές φορές την διεκδικούν με πολύ παράξενους τρόπους για αυτό και καταλήγουν αντιήρωες της καθημερινότητας. Έτσι, θα διακρίνουν την τρυφερότητα στο σενάριο, στην ιδέα και σε όλα όσα κρύβονται πίσω από τις γραμμές στο Killing Eve. Το σήριαλ είναι βασισμένο στα βιβλία του Luke Jennings και έχει για ηρωίδα την πληρωμένη δολοφόνο Villanelle, την οποία προσπαθεί να συλλάβει η Eve μια χαρισματική πράκτορας που νιώθει να ασφυκτιά στη δουλειά της.
Δεν αργεί όμως από κυνηγός να βρεθεί κυνηγημένη σε ένα άγριο και σκοτεινό κατασκοπικό παιχνίδι χωρίς κλισέ και ισορροπίες.

Σκορπιός Sex Education
Ο Σκορπιός είναι γεμάτος εντάσεις και αντιθέσεις. Έχει ανάγκη να έχει συνεχώς τον έλεγχο, γιατί μόνο έτσι αισθάνεται ασφαλής. Το να βρίσκεται εκτός ελέγχου είναι κάτι που τον τρομοκρατεί. Φοβάται την αποτυχία, αλλά ξέρει να κρύβει καλά αυτή τη φοβία του. Αυτό που μας αρέσει όμως σε αυτούς είναι το σεξ απίλ του, ο αυθορμητισμός του και ότι δεν ενδίδει σε σκοτεινά κίνητρα. Κάπως έτσι είναι οι ήρωες του Sex Education. Οι έφηβοι της σειράς είναι αβέβαιοι, καταλήγουν τρυφεροί μέσα στην σκληρότητα της ηλικίας τους που ταλανίζεται από μια διαρκή σεξουαλική αναταραχή.

Τοξότης Pose 
Ο Τοξότης όσες και δυσκολίες και δοκιμασίες και να περνά, είναι πάντα αισιόδοξος και σκέφτεται ότι κάτι καλό θα του συμβεί την επόμενη μέρα. Είναι πάντα ελεύθερος και αισιόδοξος ότι όλα τα μπορεί. Για όλα αυτά, ο Τοξότης θα αγαπήσει το Pose. Η σειρά του Fox παρουσιάζει την LGBTQI κοινότητα της Νέας Υόρκης το 1987 και πως τα μέλη της προσπαθούν να τα καταφέρουν σε αντίξοες κοινωνικές συνθήκες και κοινωνικά στερεότυπα.

Αιγόκερως Euphoria
Οι Αιγόκεροι είναι συνεχώς εύθραυστοι γιατί περιμένουν την αναγνώριση κυρίως από τους άλλους γύρω τους. Αρκετά, έφηβο όλο αυτό για αυτό θα μπουν στην θέση των πρωταγωνιστών της σειράς του HBO Euphoria. Εδώ, παρακολουθούμε την ευάλωτη εφηβείας μια ομάδας παιδιών στην επαρχεία της Νέας Υόρκης που δίνουν μια άγουρη και άνιση μάχη με τη σεξουαλικότητα, τα ναρκωτικά, την τάξη τους, τα social media, την ψυχική υγεία και όλα τα σημεία των καιρών.

Υδροχόος Chernobyl
Οι Υδροχόοι ψάχνουν διαρκώς τη σοφία, είναι πολύ παρατηρητικοί και μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες με φοβερή αντικειμενικότητα. Θέλουν την αλήθεια. Την αναζητούν όσο σκληρή και να είναι. Κάπως έτσι, τα πράγματα θα είναι απλά. Οι Υδροχόοι αγαπούν την ντοκιμενταρίστικη αισθητική του Chernobyl και την ανατριχιαστική αλήθεια του για το θλιβερό πυρηνικό ατύχημα.

Ιχθύς When They See Us
Οι Ιχθείς έλκονται από τον πόνο. Δεν τον φοβούνται. Κατανοούν και πολλές φορές γίνονται ανακουφιστικοί και συναισθηματικοί. Εάν κάτι πάει στραβά στον κόσμο και τους αφορά, τους επηρεάζει βαθιά, αλλά βρίσκουν σε αυτό κάτι γοητευτικό. Για όλα τα παραπάνω οι Ιχθείς δεν πρέπει να χάσουν το When They See Us. Πρόκειται για την εξαιρετική δραματική σειρά που μας αφηγείται την πολύκροτη υπόθεση συστημικού ρατσισμού και κατάφωρης αδικίας γύρω από την υπόθεση των «Πέντε του Σέντραλ Παρκ» όταν πέντε αθώοι μαύροι έφηβοι καταδικάστηκαν για τον βιασμό και την άγρια κακοποίηση μιας νεαρής λευκής γυναίκας πριν από τριάντα χρόνια. Στους Ιχθείς θα αρέσει το πόσο δίκαια παρουσιάζεται η αναπαράσταση ενός κλίματος συλλογικής παράνοιας και ο εξανθρωπισμός πέντε παιδιών που παρουσιάστηκαν ως «τέρατα» από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το σύστημα της δικαιοσύνης, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μια ομάδα από μαύρους έφηβους με οικογένειες, αγωνίες, όνειρα και ευαισθησίες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT