Feminism: Η τελευταία σειρά podcast του Dior Talks δίνει φωνή σε δυναμικές γυναίκες που ξεχωρίζουν για το πάθος, το θάρρος και το ταλέντο τους

Το «Dior Talks» αποτελεί ένα μέσο έκφρασης, εξερευνώντας τη φαντασία και τις σκέψεις προσωπικοτήτων που δίνουν έμπνευση στη Maria Grazia Chiuri. Κάπως έτσι η σειρά «Feminism» αναπτύσσει ένα διάλογο με τις γυναίκες που έχουν εμπνεύσει τη δημιουργική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών και έχουν λάβει μέρος σε μεγάλες συνεργασίες με τον εμβληματικό οίκο Dior.

Elle 10 Σεπ. 21
Feminism: Η τελευταία σειρά podcast του Dior Talks δίνει φωνή σε δυναμικές γυναίκες που ξεχωρίζουν για το πάθος, το θάρρος και το ταλέντο τους
Cover photo: @dior

Η σειρά «Feminism» δίνει φωνή σε προσωπικότητες – καλλιτέχνιδες, αθλήτριες, ηθοποιούς – οι οποίες, μέσα από το θάρρος, το πάθος και το ταλέντο τους, ενσαρκώνουν την δύναμη, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον οίκο Dior και τη Maria Grazia Chiuri. Ακολουθώντας τα βήματα της χορογράφου, Sharon Eyal, και της ποιήτριας, Robin Morgan, τώρα έφτασε η σειρά της Felicity Jones να μιλήσει και ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία σειρά podcasts του «Dior Talks» που έχει ως οικοδέσποινα τη δημοσιογράφο Justine Picardie.

Αυτό το επεισόδιο βρίσκει την ηθοποιό, Felicity Jones,  να μιλά για τις τεράστιες αλλαγές που έχουν συμβεί στον κόσμο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια, με την έλευση του κινήματος #MeToo, αλλά μοιράζεται και τις σκέψεις της για την αυξανόμενη πρόκληση στις πατριαρχικές δομές. Μέσα από την εικοσιπενταετή καριέρα της, η Jones γνώρισε μια επανάσταση στην πολιτική των φύλων σε όλους τους τομείς και υπήρξε μάρτυρας της έκθεσης της μισογυνίας που βίωσε η ίδια στον κλάδο της. Εκείνη και η δημοσιογράφος, Justine Picardie,  συζητούν επίσης για τις γυναίκες στην ιστορία της λογοτεχνίας και για το πόσο καιρό χρειάστηκε ο κινηματογράφος και η τηλεόραση για να φτάσουν στον κεντρικό ρόλο που είχαν πάντα οι γυναικείοι χαρακτήρες στον πολιτισμό.

Dior

Λίγα λόγια για την Felicity Jones

Η Felicity Jones γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1983, από μητέρα διευθύντρια διαφημίσεων και πατέρα δημοσιογράφο. Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία 11 ετών, σε ένα εργαστήριο μετά το σχολείο που διοικούσε η Κεντρική Τηλεόραση. Στα 14 της πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «The Worst Witch» και είχε μακροχρόνιο ρόλο στη σαπουνόπερα του BBC Radio 4 «The Archers». Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στις ΗΠΑ, και έχει εμφανιστεί σε πολλά θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των Donmar Warehouse και Royal Court Theatre. Το 2011, κέρδισε ένα ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ Sundance και επίσης ήταν υποψήφια ως καλύτερη ηθοποιός στα βραβεία Όσκαρ, στα BAFTA και στις Χρυσές Σφαίρες. Το 2018, πρωταγωνίστησε στο On The Basis of Sex, μια βιογραφία της Ruth Bader Ginsburg.

Η ηθοποιός είναι θαυμάστρια της Maria Grazia Chiuri και έχει φορέσει  δημιουργίες της για τον  οίκο Dior πολλές φορές, σε αρκετά σημαντικά γεγονότα στην καριέρα της. Όπως λέει η ίδια, η Chiuri σχεδιάζει ρούχα που μια γυναίκα «μπορεί να φορέσει στην παμπ», αποτελεί τη κατάλληλη έκφραση του φεμινισμού και της ελευθερίας που μπορεί να καλλιεργήσει η μόδα.

Ανακαλύψτε το επεισόδιο στο podcasts.dior.com, καθώς και σε όλες τις πλατφόρμες podcast.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: