Release Festival: Η γιορτή θα κρατήσει όλο τον Ιούνιο

Το Release Festival έχει φροντίσει φέτος από τις 7-30 Ιουνίου να έχουμε μια μουσική αφορμή όλο τον μήνα για να βρεθούμε δίπλα στη θάλασσα στην Πλατεία Νερού για να χορέψουμε, να συγκινηθούμε, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί με μια φωνή, να ακούσουμε τις μπάντες και τους καλλιτέχνες που αγαπάμε και να ζήσουμε ένα φεστιβάλ όπως μας αξίζει.

Elle 03 Ιουν. 19
Release Festival: Η γιορτή θα κρατήσει όλο τον Ιούνιο

Το αγαπημένο φεστιβάλ της πόλης ξεκινά για ακόμα ένα καλοκαίρι και είναι πιο ολοκληρωμένο, πιο μεγάλο και πιο δυνατό από ποτέ. Για 9 διαφορετικές ημέρες μέσα στον Ιούνιο, η τεράστια σκηνή της Πλατείας Νερού θα γίνει το κέντρο της Αθήνας και θα μεταφέρει το μήνυμα για χορό, μουσική, τραγούδι και μάλιστα για όλα τα γούστα. Κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος φέτος. Λάτρεις του χιπ χοπ και της ρέγγε, του metal ήχου, της κομψής pop, της ροκ, της ηλεκτρονικής. Όλοι θα βρουν μια ή και περισσότερες ημέρες για να πάρουν μέρος στη γιορτή. Ας δούμε το πρόγραμμα λίγο πιο αναλυτικά!

Στις 7/6
Το φεστιβάλ ξεκινά δυναμικά με ρέγκε. Στην σκηνή θα ανέβουν: ο πιο διάσημος γιος του Bob Marley, ο Damian “Jr. Gong” Marley με την πολυμελή μπάντα του, οι κλασικοί του είδους Third World και η κόρη του Paul Cook των Sex Pistols Hollie Cook με την καλοκαιρινή της pop.

Damian “Jr. Gong” Marley

Στις 8/6
Ο σαρωτικός και ακούραστος Iggy Pop δε χρειάζεται συστάσεις. Πριν μικροί και μεγάλοι θα θυμηθούν τις πιο λυρικές στιγμές των James. Ενώ, θα πρέπει να πάτε από νωρίς για να δείτε τους νέους και ανερχόμενους Shame από τη Βρετανία που εκπροσωπούν την νέα punk σκηνή.

Iggy Pop

Στις 14/6
Όσοι αγαπούν τον πιο σκληρό και μέταλ ήχο περιμένουν πως και πως τους Manowar για μια επική βραδιά, από το συγκρότημα που ξέρει….

Στις 16/6
Μια στάση εδώ. Μια από τις σημαντικές μουσικές στιγμές του καλοκαιριού είναι αυτή που οι New Order θα εμφανιστούν μπροστά μας για να μας θυμίσουν πως και γιατί άλλαξαν την μουσική. Να μας θυμίσουν ότι σε πολλούς από εμάς κυλούν στο αίμα μας -είτε το ξέρουμε είτε όχι- τραγούδια όπως τα Age Of Consent, Blue Monday, Temptation, Regret, Crystal. Ceremony, Your Silence Face. Πριν τους New Order, θα ηχήσει η κιθάρα του Johnny Marr, πρώην κιθαρίστας των Smiths. Την ίδια ημέρα, σημειώστε ότι θα δούμε τους Morcheeba αλλά και τους Fontaines D.C. που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό ένα φοβερό δίσκο.

New Order

Στις 19/6
Την βραδιά θα κλείσουν οι Αμερικανοί Clutch, αλλά λίγο πριν θα έχουν προετοιμάσει το έδαφος οι κιθάρες των Black Rebel Motorcycle Club, αλλά και των δικών μας Planet of Zeus.

Black Rebel Motorcycle Club

Στις 21/6
Η χιπ χοπ έχει τη δική της ημέρα στο Release Festival. Εκείνο το απόγευμα, οι θρυλικοί Cypress Hill θα κάνουν τα φώτα της πόλης, αλλά και των καραβιών στις προβλήτες πιο φωτεινά.

Cypress Hill

Στις 23/6
Ο Ιρλανδός Hozier έρχεται στην Αθήνα στην πιο σωστή και hot του στιγμή για να μας πει από κοντά την απόλυτη επιτυχία του, το Take me to Church, αλλά και να μας αποδείξει ότι δεν είναι μόνο αυτό. Λίγο πριν, η μεγάλη κυρία της pop electronica, το κορίτσι που μεταμορφώνεται συνεχώς, η γυναίκα που όλα τα μπορεί, η Róisín Murphy αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις για ακόμη μια φορά. Οι νοσταλγοί των 00s, θα ευχαριστηθούν τις μελωδίες των Βέλγων Hooverphonic

Róisín Murphy

Στις 24/6
Στάση εδώ για το συγκρότημα θρύλος, τους Alice in Chains. Μαζί τους οι έλληνες και αγαπημένοι 1000mods, οι Αμερικάνοι Fu Manchu αλλά και οι Puta Volcano και Monovine.

Alice in Chains

Στις 30/6
Η αυλαία θα πέσει δυναμικά και με θόρυβο. Τo Release Festival του 2019 μας αφήνει με μεταλλικούς ήχους. Τις κιθάρες τους ακονίζουν οι Dirturbed και οι Anthrax.

Info: Οι τιμές των εισιτηρίων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ημέρα και κυμαίνονται από 32-48 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες: releaseathens.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT