Ο νέος Superman είναι bisexual!

Ένας ακόμη LGBTQ χαρακτήρας προστίθεται στο σύμπαν της DC.

Σύρμα Κιουπελόγλου 13 Οκτ. 21
Ο νέος Superman είναι bisexual!
Cover photo: @ipsedixit___

Ο Superman έχει κάνει πολλά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στα κόμικς πριν από περίπου 80 χρόνια. Έχει σώσει τον κόσμο πολλές φορές, πέθανε και επέστρεψε στη ζωή, απέφυγε τις γροθιές του Muhammad Ali και αντιμετώπισε ακόμη και τους White supremacists. Μέχρι τώρα όμως κάθε ιστορία του θρυλικού υπερήρωα διαδραματιζόταν παράλληλα με την μακροχρόνια αγάπη του για την Lois Lane. Σήμερα όμως τα δεδομένα αλλάζουν και στο επερχόμενο τεύχος μιας νέας σειράς «Superman», ο Man of Steel συνάπτει μια queer σχέση.

Το πέμπτο τεύχος της σειράς κόμικς DC «Superman: Son of Kal-El» θα επιβεβαιώσει ότι ο νέος Superman, ο Jon Kent, παιδί του Clark Kent και της Lane είναι αμφιφυλόφιλος αφού ερωτεύεται τον Jay Nakamura, έναν άντρα ρεπόρτερ. Η DC ανακοίνωσε την νέα αυτή τροπή της ιστορίας του superhero αυτήν την εβδομάδα με αφορμή τo National Coming Out Day στις 11 Οκτωβρίου.

Η σειρά αυτή ακολουθεί τον Jon καθώς γίνεται ο νέος Superman της Γης και παλεύει με το τεράστιο βάρος της νέας του ιδιότητας. Ο Nakamura, ένας συγγραφέας με γυαλιά και ροζ μαλλιά, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τρίτο τεύχος της σειράς ως ο άνθρωπος στον οποίο στηρίχθηκε ο Jon όταν η νέα του δουλειά ως Superman έγινε πολύ δύσκολη. Αλλά στο επόμενο και πέμπτο τεύχος, που έρχεται τον επόμενο μήνα, ο Jon ερωτεύεται τον δημοσιογράφο αφού «εξαντλείται ψυχικά και σωματικά από την προσπάθεια να σώσει τους πάντες και να κάνει ότι μπορεί».


Οι λεπτομέρειες της πλοκής του τεύχους πρόκειται να αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο, αλλά οι εικόνες από το κόμικ όπου οι δυο τους μοιράζονται ένα φιλί και κάθονται μαζί στην κορυφή ενός κτηρίου με τα πόδια τους να κρέμονται από την άκρη, έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Ο συγγραφέας της σειράς Tom Taylor είπε ότι η εξέλιξη αυτού του νέου Superman είναι σύμφωνα με τις αξίες που ο χαρακτήρας αντιπροσωπεύει πάντα – και, κυρίως, αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες πολλών θαυμαστών των κόμικς. «Το σύμβολο του Superman ήταν πάντα υπέρ της ελπίδας, της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς».

To πέμπτο τεύχος «Superman: Son of Kal-El» θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT