Τέχνη, μουσική και ποτό αύριο στο μουσείο Κυκλαδικής

Έργα του Πικάσο και της αρχαίας Ελλάδας αλλά και live performances από σύγχρονους καλλιτέχνες σας περιμένουν αυτή την Πέμπτη στο Μέγαρο Σταθάτου, στο πλαίσιο του event Cycladic Late Night.

Elle 02 Οκτ. 19
Τέχνη, μουσική και ποτό αύριο στο μουσείο Κυκλαδικής

Yorgia Karidi, φωτογράφος: Πηνελόπη Γερασίμου

Ενώ τρέχει ακόμη η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το Cycladic Late Night την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 21:00 ως τις 00:00. Αυτές τις ώρες θα μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση με μειωμένο εισιτήριο (5 ευρώ) και στην συνέχεια να απολαύσετε το ποτό σας ακούγοντας μουσική από σύγχρονους καλλιτέχνες και από το πρόγραμμα γνωστών DJs. Ειδικότερα:

Η έκθεση και τα events
Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε έργα του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη και αρχαιότητες. Για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Ισπανού καλλιτέχνη «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαία έργα, δημιουργώντας έναν «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης. Τα πικασικά έργα (σχέδια και κεραμικά από την καλλιτεχνική δημιουργία του Πικάσο από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1960) προέρχονται από ιδρύματα και μουσεία στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές. Από την άλλη, τα έργα της αρχαιότητας προέρχονται από 15 συνολικά ελληνικά μουσεία και συλλογές. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen.

CHICKN, φωτογράφος: Paris Tavitian

Οι performances
Στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου θα παίξουν ζωντανά οι CHICKN (ώρα: 23.00), Νίκος Κυριαζόπουλος (στις 21.20), Turbo Teeth (στις 22.00), παρουσιάζοντας τρία διαφορετικά acts.

Turbo Teeth, φωτογράφος: Ευθύμης Θεοδόσης

Παράλληλα οι Yorgia Karidi και Yparxei Provlima Amalia θα επιλέξουν μουσικές στο Cycladic Café σε ένα dj set ειδικά σχεδιασμένο για την βραδιά.
Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά στο viva.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT