12 βιβλία για τον Δεκέμβριο

Μια κουβέρτα, ένα φλιτζάνι που αχνίζει και οι πιο δυνατές εκδόσεις του μήνα.

Elle 29 Νοε. 21
12 βιβλία για τον Δεκέμβριο

βιβλία

Το Ολλανδικό Σπίτι της Αν Πάτσετ (εκδ. Δώμα)

Δυο αδέρφια χάνουν τη μητέρα τους. Ο μπαμπάς τους παντρεύεται μια άλλη γυναίκα. Η σχέση τους μαζί της θα δώσει τέλος στην αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας. Διώκονται από το σπίτι τους και χτυπούν σχεδόν σε όλη τους τη ζωή το «κουδούνι των αναμνήσεών» τους μέχρι να τους ανοίξει ο ίδιος τους ο εαυτός.

βιβλία Ψυχολογία για πολυάσχολους ανθρώπους του Joel Levy (εκδ. Ισόρροπον)

Ένα εγχειρίδιο για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για να προσεγγίσουν θέματα όπως η επιδίωξη της ευτυχίας, η σημασία του ύπνου, της ψυχικής υγείας και οι αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας με το γήρας.

βιβλία

Ο εικονογραφημένος άνθρωπος του Ray Bradbury (εκδ. Άγρα)

Μικρά ή μεγάλα διηγήματα ραμμένα και κεντημένα από ένα άφιλτρο ταλέντο φαντασίας, ρεαλισμού, αστρικής εμπειρίας και τρόμου. Του τρόμου που δεν θέλει να σε φοβίσει, αλλά να σε σαγηνεύσει. βιβλίαBarracoon του Zora Neale Hurston (εκδ. Παπαδόπουλος)

Πρόκειται για τη μαρτυρία του τελευταίου επιζώντα του αμερικανικού δουλεμπορίου, του Κούτζο Λούις. Σκληρό, αλλά απαραίτητο, κυρίως γιατί «αφέντες» δεν έχουν πάψει σχεδόν ποτέ να υπάρχουν.

βιβλία Ο Μπλε Κλήρος της Sophie Mackintosh (εκδ. Κλειδάριθμος)

Σε μια δυστοπική πραγματικότητα, την πρώτη μέρα της περιόδου τους τα κορίτσια παρουσιάζονται στον σταθμό κλήρωσης για να μάθουν τι είδους γυναίκες θα γίνουν. Από τον κλήρο τους δεν υπάρχει διαφυγή. Η Κάλα, όμως, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την ελευθερία της. Επίκαιρο με τον τρόπο του.

βιβλία Η Πύλη του Ήλιου του Ελιάς Χούρι (εκδ. Καστανιώτη)

Ένα σπουδαίο παλαιστινιακό μυθιστόρημα που, μέσα από την καθηλωτική γραφή του Χούρι, μας φέρνει πιο κοντά στη σκληρή κατανόηση του αγώνα ενός ολόκληρου λαού. Ένα βιβλίο που κρατά ασφαλή απόσταση από την εύκολη συγκίνηση

βιβλία Ταξίδι μέσα σε μια σταγόνα αίμα του Ντανιέλ Φερέιρα (εκδ. Καστανιώτη)

Σε ένα μικρό χωριό της Κολομβίας όλα είναι έτοιμα για το καρναβάλι της χρονιάς, όταν ξαφνικά εμφανίζονται κουκουλοφόροι και αδειάζουν χιλιάδες σφαίρες στα κορμιά των κατοίκων του. Ο Φερέιρα, μέσα από μικρές, αιματοβαμμένες ιστορίες περιγράφει αφυπνιστικά και δραματικά προσωπικές ιστορίες ανθρώπων-έρμαιων του θανάτου.

βιβλία

Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή του Patricio Pron (εκδ. Ίκαρος)

Το σκοτεινό πολιτικό παρελθόν της Αργεντινής διαγράφεται ανάγλυφο μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, τα τραύματα, αλλά και τη συλλογική ευθύνη μιας ολόκληρης γενιάς. Φέρει τη σίγουρη υπογραφή του Patricio Pron.

Νουάρ και μυστήριο

βιβλία

H Ιστορία της Λίσι του Stephen King (εκδ. Κλειδάριθμος)

Η Λίσι, μετά τον χαμό του συγγραφέα συζύγου της, προσπαθεί να μάθει περισσότερα γι’ αυτόν επισκεπτόμενη το μέρος όπου εκείνος απομονωνόταν για να γράψει. Μια καταβύθιση σε έναν πολύ προσωπικό εσωτερικό τρόμο από τον μετρ του είδους.

βιβλία

Ο Άρχοντας της Ζήλιας, ΙΣΤΟΡΙΕΣ του Jo Nesbo (εκδ. Μεταίχμιο)

Μια σειρά από διηγήματα με όλα όσα αγαπήσαμε στον Νορβηγό συγγραφέα. Σκοτεινά μυστικά, ψυχολογικά τραύματα, απληστία, σασπένς και ανατροπές. Οι λάτρεις του Nesbo θα το έχετε ήδη στη wish list σας.

βιβλία

Ο Καστανάνθρωπος του Soren Sveistrup (εκδ. Διόπτρα)

Ακόμη και εκείνοι που έχουν δει το ομώνυμο θρίλερ στο Netflix θα θέλουν να βυθιστούν ξανά στην ταχύτατη, χορταστική πλοκή του διάσημου σεναριογράφου πλέον και συγγραφέα από τη Δανία. Ατμοσφαιρικό, γεμάτο αδρεναλίνη και, όταν χρειάζεται, απολαυστικά φοβιστικό.

βιβλία

Ο δολοφόνος είναι νεκρός του John Verdon (εκδ. Διόπτρα)

Τα νουάρ με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ μας αρέσουν γιατί, εκτός από την αδιαμφισβήτητη απόλαυση, έχουν την ικανότητα να σε κάνουν μέρος της αφήγησης. Εδώ, ο ήρωας πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη σε μια πόλη που καταρρέει από τη διαφθορά και την παράνοια.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT