To φυσικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας

Τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας χάρισαν βελούδινη υφή στα πόδια μου, ενυδάτωση για μέρες και την περιποίηση που είχε ανάγκη το σώμα μου. 

Elle 12 Απρ. 13
To φυσικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας

Εδώ και αρκετό καιρό ακούω για τα οφέλη που προσφέρουν τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας: στο χαμηλότερο σημείο της γης, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία, έχει εγκλωβιστεί ένας θησαυρός με τα μεγαλύτερα αποθέματα αλατιού, πλούσιου σε μαγνήσιο και άλλα μέταλλα. Δεκάδες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τη θεραπευτική τους δράση στις δερματοπάθειες, την αρθρίτιδα, αλλά και τις ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Όπως καταλαβαίνετε, όταν έμαθα ότι μια καινούρια, οικονομική θεραπεία προσφέρεται στα Sea of Spa κατά της κυτταρίτιδας και της αφυδάτωσης έτρεξα να την κάνω.

Σε χρόνο-μηδέν βρέθηκα ξαπλωμένη σε ένα δωμάτιο με υποβλητικό φωτισμό, με μια πετσέτα να καλύπτει τον άνω μου κορμό. Αρχικά η ειδικός άπλωσε κατά μήκος των ποδιών μου, από τους γλουτούς μέχρι τα πέλματα, νερό από τη Νεκρά Θάλασσα και έκανε μασάζ με σκοπό να δημιουργήσει υπεραιμία. Στη συνέχεια εφάρμοσε ένα έλαιο απολέπισης με κόκκους χοντρού αλατιού και εκχυλίσματα από θαλάσσιο μανιτάρι. Ένιωσα τους κόκκους να λιώνουν στο δέρμα μου με την τριβή και στη συνέχεια αφέθηκα στην ευχάριστη δροσιά της πολύτιμης μαύρης λάσπης της Νεκράς Θάλασσας με εκχυλίσματα από φύκια, γνωστά για την αντικυτταριτιδική τους δράση (για όσους έχουν θυρεοειδή, τα φύκια αντικαθίστανται με καθαρή λάσπη ή με κάποια εμπλουτισμένη με αλόη ή καρότο και ιπποφαές).

Τα πόδια μου παρέμειναν τυλιγμένα σε μια διάφανη μεμβράνη για 20'. Σε αυτό το διάστημα χαλάρωσα τόσο υπό τους ήχους της ορχηστρικής μουσικής, που δεν κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα. Μετά από λίγο έκανα ένα ζεστό ντους για να ξεπλύνω το σώμα μου. Τα πόδια μου είχαν αποκτήσει βελούδινη υφή. H απολέπιση και τα άλατα έκαναν δουλειά!
Φυσικά η θεραπεία δεν τελείωσε εκεί. Πριν ντυθώ, η αισθητικός άπλωσε στα πόδια με δυνατές κινήσεις μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με αραβικό καφέ, φύκια, εσπεριδοειδή και άλατα.

Χάρη στην ορειβασία που κάνω, η κυτταρίτιδα είναι σχεδόν αόρατη, αλλά μπορεί μια τέτοια διαδικασία να απαλλάξει μια γυναίκα από ένα έντονο πρόβλημα; «Εξαρτάται. Αν είναι βαθμού 2 μπορεί να γίνει 1, κι αν είναι 3 μπορεί να γίνει 2 μέσα σε 6-8 επισκέψεις, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να ισχυριστούμε ότι θα εξαφανιστεί» μου απάντησε η Κατερίνα Κουκά, υπεύθυνη εφαρμογών αισθητικής στα κέντρα Sea of Spa. Γι' αυτό εξάλλου οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνουμε άφθονο νερό, να γυμναζόμαστε, να τρώμε υγιεινά και να αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ!

Info: Η παραπάνω περιποίηση Celloquit γίνεται στα Sea of Spa με τα ομώνυμα προϊόντα, πλούσια σε άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα, χωρίς parabens. Η διάρκεια είναι 50' και το κόστος € 30. Δεν συνιστάται σε περιπτώσεις φλεβίτιδας και κιρσών. Πληροφορίες στο τηλ.: 2130 425816, www.sea-of-spa.gr

 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT