Menu

Ένα ονειρεμένο σπίτι στο δάσος για τους εραστές του minimal

Ένα μοντέρνο καταφύγιο στη φύση μοιάζει με θεατρική σκηνή πάνω στην οποία παίζεται καθημερινά η πιο εντυπωσιακή παράσταση του design.  

Τοποθετημένη σε ένα προνομιακό περιβάλλον, σε ένα οικόπεδο 2.000 τ.μ. δίπλα στο ποτάμι, η κατοικία που κατασκεύασαν οι αρχιτέκτονες Γκράσα Κορέια και Ρομπέρτο Ραγκάτσι υπακούει στις αρχές της γεωμετρίας, αλλά δίνει και μια εντυπωσιακή αίσθηση ελαφρότητας… Χτισμένη σε σχήμα επιβλητικού μπαλκονιού, «ισορροπεί» πάνω σε ένα λόφο. Στη μια πλευρά της απλώνεται πάνω από ένα ποτάμι και στην άλλη πάνω από μια χαράδρα. Μοιάζει με γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές. Το σπίτι αποτελείται από ένα μόνο επίπεδο, το οποίο φιλοξενεί δύο υπνοδωμάτια, ένα λουτρό, ένα σαλόνι και μια κουζίνα-τραπεζαρία. Το τζάκι βρίσκεται στο σαλόνι ακριβώς στο τελευταίο σημείο, όπου το κτίριο… πατάει στο έδαφος. Η κουζίνα-τραπεζαρία έχει μια μικρή υψομετρική διαφορά η οποία καλύπτεται με δύο σκαλοπάτια. Το σαλόνι είναι ο πρωταγωνιστής του σπιτιού και έχει διπλό ρόλο: του καθιστικού και του χολ της εισόδου. Επιπλέον η κεντρική του θέση επιτρέπει το διαχωρισμό ανάμεσα στην ιδιωτική ζώνη των υπνοδωματίων και τις χρηστικές ζώνες του σπιτιού. Οι καναπέδες σχηματίζουν τετράγωνο. Έτσι, όσοι κάθονται σε αυτούς απολαμβάνουν ελεύθερα τη θέα στη φύση μέσα από τους γυάλινους τοίχους και ουσιαστικά είναι σαν να βρίσκονται στο δάσος! Το γεγονός ότι η φύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κατοικίας φαίνεται από την απόλυτη διαφάνεια όλων των χώρων του σπιτιού. Τέλος το λουτρό, εκτός από τη βασική του λειτουργία, μετατρέπεται σε «κήπο του ζεν», σχεδόν σαν ένα τρίτο υπνοδωμάτιο φτιαγμένο για ξεκούραση. Η μπανιέρα θυμίζει κρεβάτι και ο νιπτήρας θα μπορούσε να είναι το κομοδίνο. Αυτή η εικόνα ολοκληρώνεται με το τεράστιο παράθυρο που αντικαθιστά τον εξωτερικό τοίχο, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να κάνουν το μπάνιο τους απολαμβάνοντας τη θέα στη φύση.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search