Υπό Γωνία: Ένα βιβλίο που θα ξυπνήσει συναισθήματα

Η συλλογή διηγημάτων της Ελίνας Βαρβαρήγου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός, φέρνει στο νου του αναγνώστη μυρωδιές και χρώματα που υπήρχαν πάντα γύρω του, χωρίς να τα έχει ποτέ προσέξει.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 18 Ιαν. 18
Υπό Γωνία: Ένα βιβλίο που θα ξυπνήσει συναισθήματα

Η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Ελίνας Βαρβαρήγου θα σας καθηλώσει.

Μια συνηθισμένη γυναίκα παρατηρεί την καθημερινότητά της. Αναλύει την κάθε λεπτομέρεια απ’ όσα συμβαίνουν γύρω της. Με διεισδυτική ματιά ψηλαφίζει τον έρωτα, το θάνατο, τη γέννηση, τη διασκέδαση. Βρίσκεται σε μέρη που έχει βρεθεί ο καθένας μας. Όμως, αποτελούν για εκείνη αφορμή για μια βαθιά κατάδυση στο «εγώ» και στο σώμα της.

Μια βόλτα με το τρένο, μια θεατρική παράσταση, ένα νησί το καλοκαίρι, φαγητό με φίλους σε ένα ταβερνάκι και μια υπαίθρια μιλόγκα βρίσκονται εκεί προκειμένου να καταφέρει να παρατηρήσει τον εαυτό της σε σχέση με ότι την περιβάλλει.

Στιγμές μικρές κι ασήμαντες στο βλέμμα του απλοϊκού ανθρώπου, μεγεθύνονται και μ’ έναν έντονο υπερρεαλισμό συνθέτουν τα δώδεκα διηγήματα του βιβλίου. Ο αναγνώστης έρχεται σ’ επαφή με μυρωδιές και χρώματα που υπήρχαν πάντα γύρω του δίχως, όμως, να τα έχει ποτέ του προσέξει.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: