Follow us

Search

Christina Malle: Αυτές οι τσάντες έχουν ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό

Το μάτι, στοιχείο συνυφασμένο με την ελληνική κουλτούρα και ενεργειακό σύμβολο, αποτυπώνεται στις τσάντες Christina Malle, και αυτή ακριβώς η λεπτομέρεια είναι που τις κάνει τόσο ιδιαίτερες. Εμείς μιλήσαμε την σχεδιάστρια Χριστίνα Μαλλέ, με αφορμή την συμμετοχή της στην κατηγορία Bag Designer των ELLE Fashion Young Talents Awards, για τον ρόλο που μπορεί να παίξει μια τσάντα στην εμφάνισή μας.

Christina Malle: Αυτές οι τσάντες έχουν ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό

Αρκεί μια μικρή λεπτομέρεια για να βρεις την ταυτότητά σου και να χαράξεις τη διαδρομή σου στο χώρο της μόδας. Ένα στοιχείο που θα αναγνωρίζουν όλοι με την πρώτη ματιά. H σχεδιάστρια Χριστίνα Μαλλέ ακολούθησε αυτή ακριβώς την συνταγή και αποτύπωσε στις τσάντες της ένα σύμβολο που ξεχωρίζουμε όλοι, το Evil Eye ή αλλιώς το μάτι. Έτσι οι τσάντες της απέκτησαν κάτι μοναδικό. Το brand της Christina Malle διαγωνίζεται στην κατηγορία Bag Designer των ELLE Fashion Young Talents Awards και εμείς ανακαλύψαμε τα ωραιότερα αξεσουάρ της συλλογής της.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που κάνει το brand σας να ξεχωρίζει;

Κύριο αναγνωριστικό των δημιουργιών του brand και βασικός «πρωταγωνιστής», αποτελεί το ενεργειακό σύμβολο «μάτι» (evil eye).

Μοιραστείτε μαζί μας την πηγή της έμπνευσής σας πίσω από την δημιουργία της τελευταίας κολεξιόν του brand σας.

Με πρότυπο τη σύγχρονη γυναίκα που αγαπάει το στυλ, παρακολουθεί τις διεθνείς πασαρέλες και αναζητά την ποιότητα, διαμορφώνονται τα νέα σχέδια της συλλογής. Πρόκειται για μια αρκετά δυναμική συλλογή, με αίσθηση γεωμετρίας και μεταμοντερνισμού, παντρεύοντας ευρηματικά τις άριστες πρώτες ύλες με την μόδα.

Τα key-pieces της τελευταίας κολεξιόν που πρέπει να προσθέσουμε στην γκαρνταρόμπα μας;

Μέσα από 90s επιρροές, οι έντονες διαφορές στα μεγέθη των αξεσουάρ που συναντάμε, δημιουργούν και νέες ανάγκες στο στυλ.Έτσι μία μικρή casual chic τσάντα (θα βρείτε διάφορες επιλογές στη συλλογή μας ) που μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το sporty backpack και τις cozy totes της δουλειάς, είναι η τέλεια επιλογή.

Ποιες τάσεις της μόδας ή καλλιτεχνικά κινήματα σας έχουν επηρεάσει μέχρι τώρα;

Όσον αφορά τις τάσεις της μόδας, είναι κάτι που παρακολουθούμε σαν εταιρία για να προσαρμοζόμαστε στην αγορά. Ξεκινήσαμε με 70s επιρροές, αλλά η πορεία μας δείχνει ότι αγαπάμε ιδιαίτερα τις 90s αναφορές. Οι γεωμετρικές φόρμες και μια αίσθηση μεταμοντερνισμού, είναι αυτά τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν.

Με ποια υλικά επιλέγετε να δουλεύετε περισσότερο στις συλλογές σας και γιατί;

Υφάσματα και υψηλής ποιότητας δερματίνες, ενώ τον τελευταίο χρόνο καινοτομούμε με 3D υφάσματα, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος δημιουργός στο χώρο της ελληνικής μόδας;

Το brand δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, στην ακμή της κρίσης, και αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση. Επίσης, σε μία περίοδο που κάθε γυναίκα μπορεί να βρει όποιο αξεσουάρ επιθυμεί και σε οποιαδήποτε τιμή, το να επιλέξει μια Christina Malle Bag είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς.

Μπορείτε να θυμηθείτε την πιο σημαντική στιγμή στη διάρκεια της πορείας σας που σας έδωσε ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσετε;

Σίγουρα οι πρώτες συνεργασίες μας στο εξωτερικό είναι σημείο αναφοράς, αλλά και η πρώτη μας βράβευση στα τέλη του 2019 για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 

Πώς θέλετε να νιώθει μια γυναίκα που φορά τις δημιουργίες σας;

Φυσικά θα θέλαμε να νιώθει αυτοπεποίθηση και άνεση. Αυτά ίσως είναι τα μεγαλύτερα «όπλα» για να αντιμετωπίσει μία σύγχρονη γυναίκα την καθημερινότητα.

5 χαρακτηριστικά που περιγράφουν την αισθητική του brand σας;

Γεωμετρικές γραμμές, casual chic ύφος, 90s επιρροές, Evil Eye determination, άνεση.

Ακολουθείτε τα trends ή προτιμάτε μια πιο διαχρονική προσέγγιση μέσα από τις συλλογές σας;

Προσαρμόζουμε τα trends σε ποσοστό που δεν επηρεάζουν την ταυτότητα μας και φυσικά ο στόχος μας είναι η διαχρονικότητα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους υποστηρικτές μας.

Αν πρέπει να αποκτήσουμε ένα μόνο κομμάτι από την τελευταία σας συλλογή, ποιο μας προτείνετε;

Τα πιο αγαπημένα κομμάτια μέσα στα χρόνια είναι η «bag» και η «mini bag». Για φέτος λοιπόν η Purple bag είναι η απόλυτα fashionable επιλογή και η Black mini bag, η τέλεια διαχρονική λύση για όλη την ημέρα.

Που μπορούμε να βρούμε το brand σας;

Μπορείτε να ανακαλύψετε όλες τις συλλογές μας στο site μας και την πιο πρόσφατη στο eshop μας, www.christinamalle.gr, αλλά επίσης και σε 100 περίπου σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στυλ με λίγα λόγια;

Casual Chic, με γνώμονα την άνεση για όλη την ημέρα, με έξυπνα κομμάτια που τονίζουν το στυλ.

Ακολουθήστε τη Christina Malle στο Instagram www.instagram.com/christinamalle_bags/ και δείτε όλη την συλλογή στο www.christinamalle.gr/site/en/eshop

MORE FROM

EFYTA 2020