10 «χρυσές» συμβουλές για την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα #ELLERUN

Δοκιμασμένες πρακτικές για να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να αποφύγετε λάθη λίγο πριν αγωνιστείτε!

Elle 23 Αυγ. 22
10 «χρυσές» συμβουλές για την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα #ELLERUN

Η προετοιμασία σας τελείωσε, ο αγώνας πλησιάζει. Και σίγουρα δεν θέλετε να χαραμίσετε όλη αυτήν την προσπάθεια, τους κόπους και τις όποιες θυσίες κάνατε το τελευταίο διάστημα. Οι πιο έμπειροι μάλλον θα έχετε βιώσει τις καταστάσεις που περιγράφουμε στη συνέχεια, ενώ οι νεότεροι στο τρέξιμο, σίγουρα θα βρείτε απαντήσεις στα αρκετά ερωτήματα που έχει κάθε νεόκοπος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση οι συμβουλές που ακολουθούν αξίζουν… “χρυσάφι” και θα το καταλάβετε μόνο αν τις ακολουθήσετε!

Φτιάξε τον ύπνο σας

Σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το ακολουθείτε σε καθημερινή βάση όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τελευταία εβδομάδα του αγώνα. Αναφερόμαστε ασφαλώς στο να κοιμάστε επαρκείς ώρες την ημέρα (τουλάχιστον 7 με 8) όσο είναι δυνατόν τις «ποιοτικές» ώρες που σύμφωνα με τους γιατρούς η αποκατάσταση του οργανισμού είναι η καλύτερη δυνατή (10:00 μ.μ – 7:00 π.μ).

Εκτός από αυτό όμως, και καθώς ο αγώνας σας είναι αρκετά νωρίς προσπαθήστε αυτήν την εβδομάδα να προσαρμοστείτε στις συνήθειες που θα ακολουθήσετε το πρωί της Κυριακής. Έτσι, με το δεδομένο ότι και πριν από τον αγώνα σας θα πρέπει να σηκωθείτε κάποιες ώρες νωρίτερα (3-4 για να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός και να καταναλώσετε ένα επαρκές πρωινό – ιδιαίτερα για τον μαραθώνιο) ρυθμίστε τόσο τον ύπνο σας το βράδυ όσο και το ξύπνημα το πρωί. Προσπαθήστε όσο γίνεται να ακολουθήσετε όλη την εβδομάδα το πρόγραμμα ύπνου και αφύπνισης που θέλετε να ακολουθήσετε και την ημέρα του αγώνα. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε ίσως δυσκολευτείτε το βράδυ πριν τον αγώνα να κοιμηθείτε, ενώ και ο οργανισμός σας δεν θα είναι στο 100% αν σηκωθείτε πολύ νωρίς το πρωί, ιδιαίτερα όταν στην καθημερινότητά σας δεν το έχετε συνηθίσει.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο runnermagazine.gr

Cover photo: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: