4 λόγοι για να κάνουμε socialising

Οι γιορτές είναι η ευκαιρία μας να αυξήσουμε τις κοινωνικές μας επαφές. Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα οφέλη που θα έχει η κοινωνικοποίηση είναι πολλά.

Elle 30 Δεκ. 17
4 λόγοι για να κάνουμε socialising

Η μελαγχολία στις γιορτές είναι παγκόσμιο φαινόμενο στις σύγχρονες κοινωνίες. Εξάλλου, πώς να βιώσεις τη χαρά αν νιώθεις μόνος; Για να διαχειριστούμε την μοναξιά οι ειδικοί μας παροτρύνουν μια λίστα από πράγματα π.χ. να ενταχθούμε σε ομάδες ανάλογα με τα χόμπι μας. Τα οφέλη που θα έχουμε όταν αποφασίσουμε να κοινωνικοποιηθούμε είναι πολλά για την υγεία μας:

Μειώνονται τα επίπεδα στρες. Σύμφωνα με έρευνες η μοναξιά αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το στρες και τη φλεγμονή.

Κινούμαστε. Οι δραστηριότητες με κόσμο, ακόμα και ο εθελοντισμός, είναι το κίνητρο για να βγούμε από το σπίτι, να δούμε κόσμο, να βοηθήσουμε άλλους.

Είμαστε πιο χαρούμενοι. Η μοναξιά αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Αν επιλέξουμε χαρούμενους ανθρώπους και προσπαθήσουμε να βγαίνουμε με όσους έχουν θετική σκέψη, όχι απλά θα νιώθουμε λιγότερο μόνοι αλλά και πιο δυνατοί.

Έχουμε καλύτερη μνήμη. Οι κοινωνικές επαφές προστατεύουν τη μνήμη και ενισχύουν την ικανότητα να μαθαίνουμε διαρκώς. Σύμφωνα με έρευνες, αυτοί που βιώνουν απομόνωση έχουν αϋπνίες και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Έχετε υπόψη σας: Η μοναξιά μπορεί να συμβαίνει και σε ανθρώπους που βρίσκονται με κόσμο ή είναι παντρεμένοι. Για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, απευθυνθείτε σε ειδικό.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT