5 αλάνθαστοι τρόποι για να αλλάξετε διάθεση (στο λεπτό)

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες και οι άντρες αυτή τη χρονιά επιθυμούν να βελτιώσουν την ψυχολογία τους και όχι το σώμα τους. Αυτά τα βήματα είναι σίγουρα μια καλή αρχή.

Elle 10 Ιαν. 18
5 αλάνθαστοι τρόποι για να αλλάξετε διάθεση (στο λεπτό)

Κοιμηθείτε καλά
Έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επιβεβαιώνει πως 2 στους 3 ανθρώπους υποφέρουν από έλλειψη ύπνου και κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, ξεκινήστε από τα πιο απλά, δηλαδή μην ασχολείστε με το smartphone ή το tablet όταν πέφτετε στο κρεβάτι, αποφύγετε τους απογευματινούς καφέδες.

Μην ανησυχείτε για κάτι πριν γίνει
Το βιβλίο The Worry Cure του Dr Robert L. Leahy's, εξηγεί πως το 85% των πραγμάτων για τα οποία ανησυχούμε, δεν συμβαίνει ποτέ. Αυτή όμως είναι και η μεγαλύτερη αιτία του χρόνιου στρες.

Σταματήστε τις δίαιτες
Η λέξη από μόνη της έχει αρνητική χροιά. Σεβαστείτε το σώμα μας και βάλτε στόχο να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή με θρεπτικά συστατικά.

Ξεκινήστε ένα χόμπι
Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί. Αυτό μπορεί να είναι η γυμναστική, το διάβασμα, η ενασχόληση με την τέχνη ή με μια δημιουργική δραστηριότητα.

Περιορίστε τη χρήση της τεχνολογίας
Το digital detox είναι πια πολυτέλεια, σε μια εποχή όπου όλη η ζωή μας κινείται γύρω από τα social media. Λέγεται πως οι άνθρωποι περνούν κατά μέσο όρο 79' την ημέρα, ρετουσάροντας τις φωτογραφίες τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: