Menu

Πυελικές ασκήσεις: Η γυμναστική που φέρνει οργασμό

Ένα πρόγραμμα με πυελικές ασκήσεις που υπόσχεται να αυξήσει κατακόρυφα τη σεξουαλική απόλαυση.
 

Εκείνο που θεωρείται βέβαιο πια είναι ότι κατά την ερωτική πράξη όσο πιο σφικτό είναι το αιδοίο, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόλαυση για τη γυναίκα και τον άντρα. Εκτός όμως από τον κόλπο, το σύνολο των μυών μέσα στη λεκάνη που στηρίζει τα εσωτερικά σας όργανα είναι αυτό που θεωρείται ότι κινεί τα νήματα της απόλαυσης. Οι πυελικοί μύες, όπως αποκαλούνται, χαλαρώνουν όχι μόνο με την πάροδο του χρόνου, αλλά και νωρίτερα και είναι εκείνοι που ενοχοποιούνται από την επιστημονική κοινότητα για τη μείωση της σεξουαλικής ικανοποίησης. Τα καλά νέα τα οποία επιβεβαιώνονται και από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ είναι ότι οι συγκεκριμένοι μύες, όπως και οποιοσδήποτε άλλος μυς, αν γυμναστούν, μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Να αυξήσουν, δηλαδή, τον όγκο τους, κάτι το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται σε περισσότερες απολήξεις νεύρων που μεταφέρουν πιο εύκολα το αίσθημα της απόλαυσης κατά τη διάρκεια της σωματικής επαφής.

Η άσκηση που σοκάρει;
Αρχικά η σεξουαλική προπόνηση (sexual workout) και οι συγκεκριμένες τεχνικές Kegel αποτελούσαν ταμπού, γιατί συνδέονταν με προβλήματα ακράτειας, που αφορούσαν μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα, όμως, οι γυναικολόγοι ξεκίνησαν να συστήνουν με μεγαλύτερη θέρμη στις πελάτισσές τους να ασχοληθούν πιο εντατικά με αυτό το ζήτημα, ενημερώνοντάς τες για την αναγκαιότητα των πυελικών ασκήσεων ακόμα και από πιο νεαρή ηλικία. Πώς όμως μπορείτε να εντοπίσετε τους συγκεκριμένους μυς; Η Αν Χούπερ, ειδικευμένη θεραπεύτρια σε θέματα σχέσεων και σεξ και συγγραφέας πολλών βιβλίων, ανάμεσα στα οποία και το How Was it for Υou? (Εσύ πώς πέρασες;, εκδ. Carrol & Βrown), διευκρινίζει ότι θα πρέπει να «γλιστρήσετε με απαλές κινήσεις δύο ή τρία δάχτυλα μέσα στον κόλπο και να σφίξετε τους μυς που περικλείουν αυτόν και την ουρήθρα, χωρίς να σφίγγετε τους κοιλιακούς ή τους γλουτούς σας. Εκείνη τη στιγμή τα δάχτυλά σας θα πρέπει να νιώθουν μια ελαφριά πίεση». Αυτό το σημείο είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε μέσω της αφής για να προχωρήσετε σε ένα πρόγραμμα εξάσκησης, το οποίο υπόσχεται να αλλάξει πολλά.
 
Το πρόγραμμα (πυελικής) εκγύμνασης
Οι αργές σε συνδυασμό με τις γρήγορες πυελικές κινήσεις βοηθούν την ενδυνάμωση των εσωτερικών μυών, χαρίζοντας όχι μόνο μεγαλύτερες πιθανότητες σεξουαλικής ικανοποίησης, αλλά συνολικότερα και οφέλη για την υγεία του ουροποιητικού και του γυναικολογικού σας συστήματος.     

Αργές πυελικές ασκήσεις
Με απαλές κινήσεις γλιστράτε στον κόλπο δύο-τρία δάχτυλα και σφίγγετε τους μυς που περικλείουν αυτόν και την ουρήθρα. Σε αυτήν τη θέση ασκείτε ελαφριά πίεση προς το πάνω μέρος του σώματος και μένετε εκεί για 5'' αναπνέοντας κανονικά. Με αργούς ρυθμούς επανέρχεστε στην αρχική θέση χαλάρωσης. Επαναλαμβάνετε πέντε φορές με τον ίδιο ρυθμό.

Γρήγορες πυελικές ασκήσεις
Γλιστράτε τα δάχτυλά σας με τον τρόπο που περιγράψαμε προηγουμένως και επιταχύνετε τη διαδικασία σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μυς δέκα φορές, χωρίς διακοπή. Αφού συνηθίσει το σώμα σας στις ιδιαίτερες αυτές κινήσεις, οι οποίες αρχικά θα πρέπει να είναι αποφορτισμένες από την ερωτική διάθεση που αυτομάτως προκαλεί η επαφή, η ειδικός προτείνει ένα πρόγραμμμα εναλλαγής των κινήσεων.
1ος μήνας:
Τρία σετ αργών πυελικών ασκήσεων και αμέσως μετά 10 γρήγορες πυελικές ασκήσεις χωρίς διακοπή.
2ος μήνας
Στο διάστημα αυτό διπλασιάζετε τις ασκήσεις, δηλαδή εκτελείτε έξι σετ αργών πυελικών ασκήσεων και 20 γρήγορων.
3ος μήνας
Το αμέσως επόμενο διάστημα διπλασιάζετε ξανά την προηγούμενη επίδοσή σας, δηλαδή εκτελείτε για 30 ημέρες 12 σετ αργών και αμέσως μετά 40 γρήγορων πυελικών κινήσεων.
Ο τελικός στόχος είναι να ολοκληρώνετε κάθε μήνα διπλάσια επίδοση από τον προηγούμενο, χωρίς να αφήνετε ενδιάμεσα κενά. Η συνέπεια και η καθημερινή εξάσκηση μπορούν να αλλάξουν.  
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ