Ξέρεις ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να φλερτάρεις; Οι επιστήμονες απαντούν!

H έρευνα που δίνει απάντηση στο αιώνιο ερώτημα σχετικά με το φλερτ.

Elle 24 Μαΐ. 22
Ξέρεις ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να φλερτάρεις; Οι επιστήμονες απαντούν!

Πολλοί πίστευαν πως η επιτυχία του φλερτ σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται από την εμφάνιση και το στυλ. Από τον τρόπο δηλαδή που εμφανίζεσαι, που περπατάς, που κοιτάζεις και φυσικά από την εικόνα που δείχνεις στο άτομο του ενδιαφέροντός σου, παρόλο που δεν ξέρεις τα γούστα του.

Ωστόσο, ήρθε μια μελέτη από επιστήμονες της ψυχολογίας από το Evolutionary Psychology και ανέτρεψε τα δεδομένα! Η μελέτη βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη σε 1.000 εθελοντές στη Νορβηγία και τις ΗΠΑ, με τους συμμετέχοντες να βαθμολογούν 40 διαφορετικά είδη φλερτ σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους για τη σύναψη ερωτικής σχέσης με σύντροφο, είτε πολύ σύντομης ή μακροπρόθεσμης.

Μέσα στους παράγοντες που έλεγξαν οι ερευνητές υπήρχε η ηλικία, η ερωτική διαθεσιμότητα του κάθε ατόμου, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, ο βαθμός κοινωνικότητας του κάθε συμμετέχοντα.

*Οι ατομικές διαφορές στην ηλικία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την εξωστρέφεια, την προσωπική ομορφιά και τις προτιμήσεις για βραχυπρόθεσμες σεξουαλικές σχέσεις είχαν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στο πόσο αποτελεσματικές θεωρούσαν οι ερωτηθέντες τις διάφορες τακτικές του φλερτ” ξεκαθάρισε ο Mons Bendixen, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας και συν-συγγραφέας της μελέτης.

Μάθε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να φλερτάρουμε σύμφωνα με την επιστήμη στο Glance.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: