Πότε θα σταματήσουμε να κάνουμε photoshop στα γυναικεία σώματα;

Πως θα πετύχουμε τη γυναικεία ενδυνάμωση όταν συνεχώς κάνουμε επίθεση στο γυναικείο σώμα;

Elle 20 Απρ. 22
Πότε θα σταματήσουμε να κάνουμε photoshop στα γυναικεία σώματα;

Σίγουρα έχεις προσέξει πως πλέον οι μεγάλοι οίκοι αλλά και οι αυτοκρατορίες της fast fashion έχουν εντάξει στις καμπάνιες τους oversize μοντέλα και γενικότερα μια μεγάλη γκάμα τύπων σωμάτων που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Να το πούμε απλά: είναι πιο ρεαλιστικά!

Παρατηρώντας όμως τα σώματα σ’ αυτές τις καμπάνιες, βλέπουμε πως είναι αψεγάδιαστα και παρουσιάζονται στην πιο τέλεια εκδοχή τους, λεία και λαμπερά! Για παράδειγμα, στην καμπάνια SKIMS, ενώ η ίδια η Kim περηφανεύεται για την πολιτική της εταιρείας να καλύπτει όλα τα σώματα, οι περισσότερες από τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, κατέληξαν στα χέρια των twitterάδων που αποκάλυψαν όλο το editing που είχαν υποστεί!

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι εκείνο τoυ supermodel Tyra Banks της οποίας η μέση φαίνεται φανερά αδυνατισμένη και κομμένη στα πλευρά, δηλαδή το body shape trend που έχουν κάνει διάσημο οι Kardashians.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Kim έχει κατηγορηθεί πως επεξεργάζεται –πολύ!- τις φωτογραφίες της. Αλλά όταν μιλάμε για την εταιρία της, την SKIMS που προωθεί το body positivity αλλά και το πόσο μοναδικά είναι τα σώματά μας, το να λανσάρονται τόσο επεξεργασμένες φωτογραφίες, λειτουργεί ως αντικρουόμενο μήνυμα. Δηλαδή: «Ναι μεν μπορείς να είσαι juicy αλλά το σώμα σου πρέπει να είναι σφιχτό χωρίς σημάδια και κυτταρίτιδα για παράδειγμα. Μπορείς να είσαι ό,τι θες, αλλά στην καλύτερη εκδοχή σου!»

Διάβασε τη συνέχεια στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: