Η συνταγή της ημέρας: Ένα απολαυστικό πιάτο με κρέας

Μπορείς να σκεφτείς καλύτερη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι;

Elle 20 Οκτ. 18
Η συνταγή της ημέρας: Ένα απολαυστικό πιάτο με κρέας

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι, μέλι και κουκουνάρι
(προετοιμασία 10΄-μαγείρεμα 45΄)

Υλικά για 4 άτομα
2 καθαρισμένα ψαρονέφρια, 2 κ.σ. μέλι, 2 πορτοκάλια 2 κρεμμύδια, 20 γραμμ. βούτυρο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. κύβο ζωμού κότας, 4 κ.σ. κουκουνάρια 1 πρέζα καυτερή πιπεριά ή πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Κόβετε κάθε ψαρονέφρι σε έξι κομμάτια. Τα τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

2. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύετε. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα πορτοκάλια. Αφαιρείτε τη φλούδα τους, την κόβετε σε μπαστουνάκια, τα οποία βράζετε σε λίγο νερό για να ξεπικρίσουν και τα σουρώνετε. Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε το χυμό τους.

3. Μόλις ροδοκοκκινίσει το κρέας, προσθέτετε το χυμό και τη φλούδα του πορτοκαλιού, το ζωμό κότας, ½ ποτήρι νερό, το μέλι, την καυτερή πιπεριά και αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 30΄ περίπου μέχρι να ελαττωθεί το ζουμί του.

4. Βάζετε τα κουκουνάρια να ροδοκοκκινίσουν σε στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Την τελευταία στιγμή τα προσθέτετε στο φαγητό, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tip: Αυτό το πιάτο συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ή καρότου. Αν σας αρέσει, προσθέστε στα υλικά και τριμμένο τζίντζερ.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: