Αλμυρή-γλυκιά μηλόπιτα με καυτερά λουκάνικα

3 μήλα γκόλντεν

250 γραμμ. καυτερά λουκάνικα

1 πακέτο φύλλα κρούστας

1 ασπράδι αβγού

4 μικρά κρεμμύδια

100 γραμμ. βούτυρο φρέσκο

60 γραμμ. αμύγδαλα σε σκόνη

1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Elle 01 Νοε. 11
Αλμυρή-γλυκιά μηλόπιτα με καυτερά λουκάνικα

1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Το κρατάτε στην άκρη. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Αφαιρείτε την πέτσα από τα λουκάνικα και τα κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα τέσσερα.

2. Βάζετε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε χωριστά τα μήλα, τα κρεμμύδια και τέλος τα λουκάνικα προσθέτοντας παράλληλα κανέλα και αλατοπίπερο. Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζετε την αμυγδαλόσκονη.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° C. Απλώνετε 4 φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείφετε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνειά τους και τα διπλώνετε στα δύο. Βουτυρώνετε ξανά και ρίχνετε στο κέντρο από το καθένα πρώτα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και στη συνέχεια τα λουκάνικα, τα μήλα και τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Κλείνετε το κάθε φύλλο ενώνοντας προς τα μέσα τις άκρες του (τις βρέχετε με ασπράδι αβγού για να κολλήσουν).

4. Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείτε τις μηλόπιτες. Ψήνετε στο φούρνο για 30΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα κα να γίνουν τραγανά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT