Μπαρμπούνια μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και ούζο

8 μπαρμπούνια (περίπου 1.600 γραμμ.)

2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια

2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια

1 ματσάκι άνηθος

2 καρότα

πιπέρι τριών χρωμάτων σε κόκκους

2 νεροπότηρα χυμός πορτοκαλιού

1/2 νεροπότηρο ούζο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Μπαρμπούνια μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και ούζο

1. Ζητάτε από τον ιχθυοπώλη σας να καθαρίσει τα ψάρια.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες. Κρατάτε στην άκρη τις πιο μεγάλες ροδέλες κρεμμυδιών. Ανακατεύετε όλες τις υπόλοιπες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε μέσα τα ψάρια να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1 ώρα.

4. Τα βγάζετε από τη μαρινάδα, τα στρώνετε σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω λίγες από τις ροδέλες κρεμμυδιών που κρατήσατε, τον άνηθο χοντροκομμένο και το πιπέρι σε κόκκους. Προσθέτετε τη μαρινάδα και το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 30΄-40΄ περίπου. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας τα ψάρια με τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιών.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT