Menu

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις: Ένα υπέροχο gourmet ταξίδι

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, το Φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις επανέρχεται ανανεωμένο, το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου 2014, στο συνεδριακό κέντρο Ηelexpo Μaroussi.

Η επίσκεψη στο φεστιβάλ είναι μια ολοκληρωμένη, απολαυστική πρόταση ψυχαγωγίας, ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών ντελικατέσεν, κρασιών και ποτών, που θα είναι διαθέσιμα για αγορές.

Συγκεκριμένα όσοι βρεθούν εκεί θα γνωρίσουν τα προϊόντα εξαιρετικών Ελλήνων μικρών παραγωγών, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν δραστηριότητες όπως γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής. Επιπλέον θα απολαύσουν χριστουγεννιάτικες σπεσιαλιτέ και τάπας εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση με την υπογραφή του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου της Μεγάλης Βρεταννίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα απονεμηθούν επίσης βραβεία κοινού, ενώ θα υπάρχει και σπέσιαλ πρόγραμμα για τα παιδιά, που θα μπορούν να παίζουν στο χαρούμενο παιδότοπο και να μαγειρεύουν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του. Σώμα και καρδιά του φεστιβάλ, 140 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων μικρών παραγωγών, που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του περιοδικού Αθηνόραμα και του www.athinoramaumami.gr.

Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αυγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, ελληνικών γεύσεων θα έχει την τιμητική του.

Το φετινό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι πολύ πλούσιο και θα χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

α) Στα Μαθήματα Μαγειρικής διάσημοι σεφ προτείνουν πολλές ιδέες για τα γιορτινά τραπέζια και μας μαθαίνουν τα μυστικά τους. Συμμετέχουν οι Έκτωρ Μποτρίνι (Etrusco, Botrini’s), Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο), Δημήτρης Σκαρμούτσος (Έργον), Γιάννης Λουκάκος (Ψωμί κι Αλάτι), Χριστόφορος Πέσκιας και Χρήστος Μανουσόπουλος (Π Box), Νίκος Πουλιάσης (Κουκούμαβλος/Σαντορίνη), Αστέριος Κουστούδης (GB Roof Garden-Μεγάλη Βρεταννία), Κώστας Τσίγκας (Vespa Rossa), Ολιβιέ Καμπανά (F+W by Olivier Campanha), Διονύσης Αλέρτας (Ivoire Patisserie).

β) Στον κύκλο Μαέστρος της Παράδοσης οι επισκέπτες μαθαίνουν να φτιάχνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Συμμετέχουν ξεναγοί, καταξιωμένοι δημιουργοί, σεφ και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, όπως οι: Ντίνα Νικολάου (Ένα Τραπέζι Ελλάδα-ΣΚΑÏ), Ελένη Ψυχούλη (Chef στον αέρα-ΣΚΑÏ) και Αμαλία Μπίρτσα (Αμαλί Κεράσματα/Χαλκίδα), Έφη Γιαλούση (Pavlova – Ό,τι Καλύτερο), Εβίτα Παπαχαραλάμπους (Evita Loves Cakes), Γιώργος Βενιέρης (Λιαστή, Mr.Pug/Μύκονος, Oozora), Αντωνία Ζάρπα (Θαλασσάκι/Τήνος), Ben Προβής(Petassos Beach Resort), Γιώργος Τσιλιγκίρης (Τηλέμαχος), Feyrouz/Πλατεία Αγ. Ειρήνης και οι σεφ ζαχαροπλαστικής Δημήτρης Χρονόπουλος (Βαρούλκο) και Γιώργος Γαλής (Μαθήματα Μαγειρικής).

γ) Πρωτότυπες γευσιγνωσίες, που συνδυάζουν τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση, είναι το περιεχόμενο των Εργαστηρίων Γεύσης. Το γευστικό αυτό σχολείο ασχολείται με θέματα όπως η ποικιλία των ελληνικών τυριών, αλλαντικών και αλιπάστων, κρασιού και μπίρας που φτιάχνουν ντόπιες μικροζυθοποιίες. Διδάσκουν καταξιωμένοι γευσιγνώστες, οινολόγοι, σεφ, σομελιέ (Ηλίας Μαμαλάκης, Έκτωρ Μποτρίνι, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Γιώργος Λούκας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Θάλεια Τσιχλάκη, Αργύρης Τσακίρης, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Χρήστος Σιώμος).

Info:
Πότε: Παρασκευή 5/12, 4-9 μ.μ., Σάββατο 6/12, 10 π.μ. – 9 μ.μ., Κυριακή 7/12, 10 π.μ.- 9 μ.μ.
Πόσο: Γενική είσοδος: € 6 (με ποτήρι γευσιγνωσίας), εισιτήριο διαρκείας 3 ημερών: € 10, μέλη «α» club: Ένα εισιτήριο για δύο άτομα, παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.
Πρόσβαση: ΗΣΑΠ: Σταθμός Ειρήνη – ΟΑΣΑ λεωφορεία: Γραμμές 550, Α7, Β7, Χ14
Δωρεάν μεταφορά με πούλμαν του φεστιβάλ από και προς το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Περισσότερα: www.elladagiortigefseis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search