Menu

Ένας Έλληνας σεφ ταξιδεύει τις γεύσεις της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Ο Νίκος Μπίλλης συμμετέχει στο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef που πραγματοποιείται στο Μιλάνο. Στηρίξτε τον και εσείς με την ηλεκτρονική ψήφο σας...

Είκοσι σεφ από όλο τον κόσμο θα αναδείξουν το ταλέντο τους και θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του S.Pellegrino Young Chef 2016, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Νίκος Μπίλλης. Το πιάτο του «Νόστιμον Ήμαρ», που του έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, έχει ως πηγή έμπνευσης το Πήλιο και αποτελείται από ένα πλουραλισμό υλικών που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία της ελληνικής φύσης.

Με βάση την παλαμίδα, το πιάτο ντύνουν γευστικά τοπικά και αγαπημένα υλικά, όπως λούπινα, πέρλες από αβγοτάραχο, τσιτσίραβλα, τσιγαρέλι με άγρια χόρτα και αρωματικά, σαν ένα σπινιάλο με διάφορα είδη οστράκων και ποικιλία μυρωδικών, όπως δενδρολίβανο και θυμάρι. Ο φετινός τελικός θα περιέχει και μία ακόμη έκπληξη: δύο επιπλέον βραβεία θα απονεμηθούν κατά την διάρκεια του δείπνου Gala: το «Acqua Panna Contemporary Tradition Award» που θα δοθεί στον δημιουργό του πιάτου που αναδεικνύει καλύτερα την γαστρονομική ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων και το «S.Pellegrino Inspiring Message Award» που για πρώτη φορά θα δοθεί, κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το κοινό, στον δημιουργό του πιο εμπνευσμένου πιάτου.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτώβρη 23.59 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.finedininglovers.com/special/sanpellegrinoyoungchef2016/blog/vote-inspirational-message.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search