Menu

Φτιάξτε μια εύκολη και διαφορετική βασιλόπιτα

Αν φέτος θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πρωτότυπο και ξεχωριστό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη απλή συνταγή που έρχεται από τη δυτική Ευρώπη και να τους εντυπωσιάσετε όλους στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Βασιλόπιτα
(προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 25΄)

Υλικά για 6-8 άτομα: 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα βουτύρου, 120 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 120 γραμμ. πούδρα αμυγδάλου, 120 γραμμ. βούτυρο, 3 αυγά, 1 κ.σ. ρούμι, αλάτι.

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε 2 αυγά με το πιρούνι.
3. Επίσης σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και την πούδρα αμυγδάλου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
4. Στη συνέχεια προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και το ρούμι και συνεχίζετε έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
5. Δίνετε στη ζύμη στρογγυλό σχήμα και τοποθετείτε ένα κομμάτι σε μια φόρμα, αφού πρώτα στρώσετε λαδόχαρτο, το οποίο καλό είναι να έχετε βρέξει ελαφρώς με νερό χρησιμοποιώντας πινέλο.
6. Ρίχνετε την κρέμα αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες, τις οποίες περνάτε με το βρεγμένο πινέλο. Στη συνέχεια καλύπτετε τη γέμιση με το άλλο στρογγυλό φύλλο σφολιάτα. Πιέζετε δυνατά με τα δάχτυλα στις άκρες ώστε να ενωθούν καλά τα δύο κομμάτια ζύμης. Χτυπάτε 1 αυγό και αλείφετε με αυτό την επιφάνεια της βασιλόπιτας. Τέλος τη χαράζετε ελαφρώς με ένα μαχαίρι κάνοντας ένα ελικοειδές σχήμα και την ψήνετε για περίπου 25΄ μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.

Tips:
-Καλό είναι να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο μία ώρα πριν ξεκινήσετε την ετοιμασία της βασιλόπιτας ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
-Σε περίπτωση που η πίτα αρχίσει να ροδίζει πολύ γρήγορα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου και καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ