Φτιάξτε τσιζκέικ με τα μελομακάρονα που σας περίσσεψαν

Αν σας έχουν μείνει κάποια από τα γλυκά των Χριστουγέννων, δεν χρειάζεται να τα πετάξετε. Εκμεταλλευτείτε τα δημιουργικά, φτιάχνοντας με αυτά ένα καινούριο επιδόρπιο.

Elle 04 Ιαν. 13
Φτιάξτε τσιζκέικ με τα μελομακάρονα που σας περίσσεψαν

Οι πιατέλες με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν άδειασαν ακόμη, παρόλο που φάγατε αρκετά και προσφέρατε άλλα τόσα στους αγαπημένους σας. Αν, λοιπόν, βαρεθήκατε να καταναλώνετε τα μελομακάρονα σκέτα, χρησιμοποιήστε τα ως πρώτη ύλη για να φτιάξετε ένα νόστιμο και εύκολο τσιζκέικ. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή:

Υλικά
(για 1 στρογγυλή φόρμα 26 εκ.)

10 μελομακάρονα, 2 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
800 γραμμ. τυρί κρέμα 80 γραμμ. ζάχαρη, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος πλήρης
τριμμένα καρύδια, μέλι και κανέλα (για τη διακόσμηση)  

Εκτέλεση   
1. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα μελομακάρονα και τα ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση. Αν δεν τα έχετε μελώσει αρκετά και μοιάζουν περισσότερο με τα κλασικά μπισκότα, προσθέστε 2 κ.σ. βούτυρο. Με αυτό τον τρόπο θα δέσουν καλύτερα. 
2. Απλώνετε το παραπάνω μείγμα σε μια ειδική φόρμα για τσιζκέικ (ή σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψάκι), ώστε να δημιουργηθεί μια βάση πάχους περίπου 1 εκ.
3. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστη. 
4. Ανακατεύετε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και, μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτετε σιγά σιγά με ένα κουτάλι την κρέμα γάλακτος. 
5. Στρώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και αφήνετε το τσιζκέικ στο ψυγείο να σφίξει.
6. Όταν η κρέμα σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια, κανέλα και μέλι. 

Tip1: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μελομακάρονα με τριμμένους κουραμπιέδες.
Tip2: Δύο εξίσου νόστιμα επιδόρπια που γίνονται με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν είναι σφολιάτες γεμιστές, αλλά και γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, μέλι και τριμμένα μελομακάρονα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: