Γεμιστές αγκινάρες με παρμεζάνα

8 καρδιές αγκινάρας

2 κρεμμύδια

4 κουτ. της σούπας κουλί ντομάτας (θα το φτιάξετε βουτώντας τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30΄΄ και αμέσως μετά σε κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και ψιλοκόβετε τη σάρκα τους μέχρι να γίνουν πουρές)

2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

1 ποτήρι του νερού παρμεζάνα τριμμένη

3 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος

8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

4 μεγάλα φύλλα βασιλικού

1 λεμόνι

Elle 01 Νοε. 11
Γεμιστές αγκινάρες με παρμεζάνα

1. Στύβετε το λεμόνι και πλένετε τα χέρια σας με το χυμό του. Αυτό βοηθάει να καθαρίσετε τις αγκινάρες χωρίς να μαυρίσουν τα δάχτυλά σας. Τις καθαρίζετε αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, αδειάζοντας με κουτάλι ή μαχαίρι το «λουλούδι» στην καρδιά τους και κόβοντας τα κοτσάνια τους. Κρατάτε τις καθαρισμένες αγκινάρες σε νερό με λεμόνι και λίγο αλεύρι, ώστε να μη μαυρίσουν γρήγορα. Κόβετε καλά σε ψιλές φέτες τα κοτσάνια τους, ώστε να μπορούν οι αγκινάρες να «πατάνε» καλά. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα κρατάτε σε ένα μπολ.

2. Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα τσιγαρίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το κουλί ντομάτας με την κρέμα γάλακτος.

3. Βράζετε νερό με λίγο αλάτι και ζεματίζετε τις καρδιές αγκινάρας για 30΄΄. Τις κρυώνετε αμέσως, τις σκουπίζετε και τις στρώνετε σε ένα ταψί.

4. Γεμίζετε τις αγκινάρες με διαδοχικές στρώσεις από τα τηγανισμένα κρεμμύδια, τηγανισμένα κοτσάνια, ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το μείγμα της κρέμας γάλακτος με το κουλί ντομάτας. Από πάνω πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και γκρατινάρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: