Γεμιστό σου με κρέμα φιστικιού και σος σοκολάτα-καφέ

Για τη ζύμη των σου:

125 γραμμ. γάλα

125 γραμμ. νερό

125 γραμμ. φρέσκο βούτυρο

2 πρέζες αλάτι

140 γραμμ. αλεύρι

4 αβγά

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για την κρέμα φιστικιού:

250 γραμμ. κρέμα τυρί μασκαρπόνε

4 κ.σ. λιωμένα αράπικα φιστίκια

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη σος σοκολάτα-καφέ:

100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος

4 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη

Elle 01 Νοε. 11
Γεμιστό σου με κρέμα φιστικιού και σος σοκολάτα-καφέ

1. Ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το αλάτι μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και βάζετε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς για 1΄ μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρετε ξανά την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ώσπου να γίνει μια λεία, σφιχτή ζύμη.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150° C. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουταλάκι του καφέ τοποθετείτε μικρές ποσότητες ζύμης αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους. Ψήνετε για 30΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά τα σου (αν χρησιμοποιείτε φούρνο χωρίς αέρα, χρειάζεται περισσότερος χρόνος). Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

3. Καθαρίζετε τα αράπικα φιστίκια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν σαν πάστα. Τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Βάζετε την κρέμα μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Χαράζετε στη μέση τα σου και τα γεμίζετε με την κρέμα. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα βάζετε στο ψυγείο.

4. Βράζετε την κρέμα γάλακτος με το στιγμιαίο καφέ ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Περιχύνετε τα σου με τη σος και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT