Γλυκό με σιρόπι λεμονιού

3 λεμόνια

200 γραμμ. αλεύρι

2 γιαούρτια βελουτέ των 125 γραμμ.

175 γραμμ. ζάχαρη και ακόμα 100 γραμμ. για το σιρόπι

2 κ.γ. μαγιά

3 αβγά

λίγο βούτυρο

Elle 01 Νοε. 11
Γλυκό με σιρόπι λεμονιού

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνετε μια τετράγωνη φόρμα. Σπάτε τα αβγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζετε τα γιαούρτια σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με το χτυπητήρι για 2 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους και κατόπιν το αλεύρι και τη μαγιά κοσκινισμένα, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

2. Πλένετε τα λεμόνια και ρίχνετε το ξύσμα του ενός στο μείγμα. Ανακατεύετε.

3. Ρίχνετε λίγο αλάτι στα ασπράδια, τα χτυπάτε καλά και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Το αδειάζετε σε μια φόρμα και ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.

4. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι: Παίρνετε το ξύσμα των δύο άλλων λεμονιών και στύβετε και τα τρία λεμόνια. Ρίχνετε ξύσμα και χυμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και 1 φλιτζ. του καφέ νερό. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

5. Μόλις ψηθεί το γλυκό, το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα. Το τρυπάτε σε αρκετά σημεία με μια καρφίτσα και το ραντίζετε με το σιρόπι. Βάζετε το γλυκό για 8 ώρες στο ψυγείο προτού το σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT