Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με μυρωδικά

400-500 γραμμ. κιμά μοσχαριίσιο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι κόλιαντρο

1 αβγό

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1/2 κρεμμύδι

1 φρέσκια καυτερή πιπεριά

ελαιόλαδο

Elle 01 Νοε. 11
Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με μυρωδικά

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ο C. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αφαιρείτε όσα κοτσάνια μπορείτε από τα μυρωδικά, τα πλένετε καλά και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε και τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το αβγό, την τριμμένη φρυγανιά, αλατοπίπερο, λίγη καυτερή πιπεριά και συνεχίζετε να χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

2. Παίρνετε λίγο λίγο το μείγμα με ένα κουταλάκι και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Τα τοποθετείτε με τη σειρά μέσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και το βάζετε 30΄ στο φούρνο να ψηθεί. Όταν ροδίσουν, τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, ρίχνετε λίγο ακόμα νερό και τα ψήνετε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT