Menu

Μυστικά για τέλειο ψητό κρέας

Αυτή την Κυριακή θέλετε να μαζευτείτε με φίλους στο σπίτι. Τι πιο νόστιμο από συνταγές για κρέας στο φούρνο ή την κατσαρόλα; Μάθετε όλα τα μικρά μυστικά, για να κερδίσετε τα καλύτερα σχόλια.

-Αρχικά διαλέγετε ένα κομμάτι κρέας με πολύ ψαχνό, όπως, για παράδειγμα, μπούτι.

-Αν θέλετε να φτιάξετε ρολό, εξηγείτε στον κρεοπώλη αν θα το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα ή το φούρνο.

-Πλένετε το κρέας με νερό της βρύσης, χωρίς να το μουλιάζετε.

-Μην το αλατίζετε από πριν, διότι το αλάτι το σφίγγει.

-Καλό είναι είτε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα, είτε  στο φούρνο σοτάροντάς το με λίγο λάδι, για να ροδίσει. Έτσι, θα κρατήσει όλο το ζουμί του και δεν θα στεγνώσει.

-Αν σας αρέσει το λεμονάτο, προσθέστε λεμόνι στο τέλος.

-Ένας τρόπος μαγειρέματος για να γίνει το κρέας ζουμερό, αλλά και ωραίο στην όψη, είναι να σοτάρετε τα κομμάτια του μέχρι να ροδίσουν και να τα βάλετε στην κατσαρόλα για 60' με πολλά λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, σέλερι) και αρκετό νερό. Μετά το στρώνετε στο ταψί μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και ζωμό από την κατσαρόλα (μην πετάξετε το ζουμί, γιατί θα χρειαστεί για να συμπληρώνετε κάθε τόσο στο ταψί).

-Για να κάνετε ζουμερό και καλοψημένο το φαγητό στο φούρνο, πρέπει να το ψήσετε ιδανικά στους 180 οC για 60΄, κάνοντας έναν έλεγχο ανά τακτά διαστήματα, για να μη σας  στεγνώσει.


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search