Menu

Όλα για την ινδική κουζίνα

Σας ξετρελαίνουν τα χρώματα και τα αρώματα των συνταγών της μακρινής Ινδίας όμως τα περίπλοκα ονόματά τους σας μπερδεύουν. Ο παρακάτω οδηγός θα σας δείξει το... δρόμο στη γευστική απόλαυση.

Kathi kabab: Αρνάκι κεμπάπ
Badami chicken: Κοτόπουλο μαγειρεμένο με γιαούρτι, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς.
Tandoor: Παραδοσιακός ινδικός στρογγυλός πήλινος φούρνος που ψήνει σε ψηλές θερμοκρασίες πολλά ινδικά φαγητά.
Νaan, kulcha, paratha: Διάφοροι τύποι ψωμιού της ινδικής κουζίνας. Άλλα ψήνονται στο φούρνο tandoor και μοιάζουν με φουσκωτή πίτα, κάποια τηγανίζονται και άλλα γεμίζονται με πουρέ πατάτας, αρνίσιο κιμά, καρυκεύματα ή σταφίδες και καρύδια.
Raita: Γιαούρτι με φρέσκο κόλιαντρο ή δυόσμο και μαραθόσπορους.
Korma: Πιάτα που ξεχωρίζουν από τη σάλτσα τους, που φτιάχνεται με μείγμα μπαχαρικών, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας και πολτό φρούτων.  
Biryani-Spiced: Ρύζι και κρέας μαγειρεμένα μαζί που συνήθως σερβίρονται με σάλτσα κάρι λαχανικών.
Μαντράς κάρι: Μείγμα από συγκεκριμένα μπαχαρικά της περιοχής Μαντράς.
Νταλ: Φακές μαγειρεμένες με διάφορα μπαχαρικά.
Σαμόζας: Πικάντικα πιτάκια γεμιστά με κρέας ή λαχανικά. 
Κάρι: Πικάντικο μείγμα μπαχαρικών από κόλιαντρο, κύμινο, σπόρους μάραθου, κουρκουμά, κόκκους πιπεριού και κόκκινη καυτερή πιπεριά, το οποίο με την προσθήκη κρεμμυδιού, σκόρδου, καμιά φορά και ντομάτας, δίνει ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά.


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search