Menu

Όσπρια: Πώς να τα μαγειρέψετε σωστά

Είναι θρεπτικά και πολύ νόστιμα, όμως έχουν και τα δικά τους μικρά μυστικά στην αποθήκευση, την προετοιμασία και το μαγείρεμα, ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε στα... καλύτερά τους.

-Τα όσπρια πρέπει να διατηρούνται σε χώρο χωρίς υγρασία, σκοτεινό και δροσερό. Αποθηκεύστε τα καλύτερα σε γυάλινα βάζα, για να μη δημιουργηθεί υγρασία και μην τα φυλάτε για περισσότερο από ένα χρόνο.

-Επιλέξτε καλύτερα βιολογικά όσπρια ή ελληνικής προέλευσης, για να αποφύγετε οποιονδήποτε χημικό ψεκασμό έχουν, ενδεχομένως, υποστεί.

-Πριν τα μαγειρέψετε, πλύντε τα πολύ σχολαστικά. Μουλιάστε τα σε νερό για 10 ώρες, βράστε τα για 45΄ και, αφού τα σουρώσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν, βάλτε τα στην κατάψυξη και μαγειρέψτε τα κατευθείαν χωρίς περαιτέρω προεργασία, όποτε επιθυμείτε.

-Όταν μαγειρεύετε όσπρια θα ήταν καλύτερο να τα αλατίζετε στο τέλος του μαγειρέματος, αφού η χρήση αλατιού στην αρχή μπορεί να τα κάνει ακόμα πιο σκληρά.

-Προσθέστε οποιαδήποτε σάλτσα θέλετε, καλύτερα στη μέση του μαγειρέματος, αφού μπορεί να επηρεάσει το βράσιμό τους.
 
-Όταν μαγειρεύετε όσπρια, καλύτερα να βράζετε κάθε είδος μόνο του και όχι πολλά μαζί στην ίδια κατσαρόλα, γιατί καθένα χρειάζεται διαφορετικό χρόνο μαγειρέματος.

-Για να μη σας φουσκώσουν στο βράσιμο, προσθέστε στο νερό δάφνη, θυμάρι, ρίγανη ή κύμινο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search