Πέννες με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

150 γραμμ. κατσικίσιο τυρί

250 γραμμ. πένες

500 γραμμ. φρέσκο σπανάκι

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κ.σ. σταφίδες

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγη καυτερή πιπεριά σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Πέννες με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

1. Καθαρίζετε το σπανάκι από τα σκληρά και χοντρά κοτσάνια. Το πλένετε πολλές φορές και το σουρώνετε. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβετε.

2. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και μετά τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι,την καυτερή πιπεριά, την κρέμα γάλακτος και 4 κ.σ. νερό. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.

3. Βράζετε τις πέννες ρίχνοντας στο νερό αλάτι και λίγο λάδι. Τις σουρώνετε και τις βάζετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και το κατσικίσιο τυρί τριμμένο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT