Menu

Πώς να φτιάξετε πραλίνα φουντουκιού

Ανακατεμένη με σαντιγί, αλειμμένη σε ψωμί ή ως γέμιση σε αχνιστά κρουασάν βουτύρου και τούρτες, όπως και να τη γευτείτε, είναι σκέτος πειρασμός.

Γεύση οικεία. Κάθε της κουταλιά μάς πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Η πραλίνα φουντουκιού παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ δεν απαιτεί πολλά υλικά. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε το δικό σας σπιτικό βαζάκι για τις ώρες που η ανάγκη για μια μικρή, γλυκιά παρασπονδία είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Υλικά (για 230 περίπου γραμμ.)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
130 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια (εναλλακτικά, την ίδια ποσότητα σοκολάτα γάλακτος)
150 γραμμ. μαργαρίνη
5 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο (άγλυκο)
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 φλιτζ. αλεσμένα φουντούκια

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και, όταν δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτετε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Στο τέλος προσθέτετε τα φουντούκια. Ανακατεύετε για τελευταία φορά, αφήνετε την πραλίνα να κρυώσει καλά και έπειτα τη διατηρείτε στο ψυγείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search