Menu

Πώς να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα σε μπεν μαρί

Βουτήξτε μπισκότα, ξηρούς καρπούς, ακόμη και μια φέτα πορτοκάλι σε αυτήν... Αφεθείτε στη βελούδινη υφή και γεύση της και απολαύστε χωρίς ενοχές τον πιο γλυκό πειρασμό. 

Πώς μπορείτε να φτιάξετε σοκολάτα με τέλεια υφή, γεμάτη άρωμα και γεύση; Η χαμηλή φωτιά είναι το κλειδί για την επιτυχία της, αφού η πολύ υψηλή θερμοκρασία μπορεί εύκολα να την κάψει και να τη σβολιάσει.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα βγείτε… νικητές στη μάχη για την τέλεια σοκολάτα! Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι κουβερτούρα, ξύλο κοπής, ένα μαχαίρι με δόντια, μία μεγάλη κατσαρόλα, ένα πυρίμαχο μπολ (αρκετά μεγάλο για να μπορεί να σταθεί στο πάνω μέρος του σκεύους) και μία πλαστική σπάτουλα.

1. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, περίπου στο μέγεθος 1 κύβου ζάχαρης. Ένα μαχαίρι με δόντια είναι το πλέον κατάλληλο για την κουβερτούρα.

2. Γεμίζετε την κατσαρόλα κατά το 1/3 με βραστό νερό. Ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας στο πυρίμαχο μπολ το οποίο τοποθετείτε πάνω στην κατσαρόλα, αφού βεβαιωθείτε ότι ο πάτος του δεν έρχεται σε επαφή με το νερό.

3. Ανακατεύετε διαρκώς και λίγο πριν ομοιογενοποιηθεί το μείγμα απομακρύνετε το μπολ από την κατσαρόλα. Η θερμότητα που ήδη υπάρχει θα λιώσει και τα πιο μικρά κομμάτια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ